Засипаха със суперлативи организаторите на Балканиадата

Засипаха със суперлативи организаторите на Балканиадата | StandartNews.com

Стара Загора. Всички над 400 атлети, участници в 66-ата Балканиада в Стара Загора, засипаха със суперлативи организаторите от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), местната община и АК "Берое". Новата писта на градския стадион е уникално бижу, категорични са до едни.

"Цял свят може само да се учи от АБАФ как се правят такива състезания", заяви Роберт Емиян, президент на арменската федерация и отговорник на мъжкия тим за "Първенството на гигантите". - "Горд съм, че съм тук и водя Армения за участие в първата си Балканиада". Президентът на АБАФ Добромир Карамаринов благодари от сърце на домакините, които приемат Балканиада за първи път от 1985 г. "Балканиадите са най-старите регионални атлетически състезания в света, а в Стара Загора са всички 12 членки на АБАФ, допълни още Карамаринов.

Той ще е водач на делегацията за "Първенството на гигантите", където наградният фонд е 102 000 евро и се дели между всички 8 страни участнички. Участие днес и утре в Балканиадата ще вземат четирима шампиони и общо 8 медалисти от европейските за младежи и девойки до 23 г., за старша възраст и световното първенство за младша възраст, проведени през 2013-та. БНТ свят ще предава пряко от Стара Загора в събота и неделя от 17,30 ч до 19,30 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай