Защо БГ футболът става Франкенщайн

Мачът между Левски и ЦСКА не трябваше да се играе

Защо БГ футболът става Франкенщайн | StandartNews.com

Гледаме ли отново една изтъркана и въртяна кинолента, върху която е качена пародията на българския футбол? Имаме ли отново предизвестен край?

Тези и още доста други въпроси изникват отново, след като вчера станахме свидетели нва брутална гавра с българския клубен футбол.

Мач номер едно, Вечното дерби на България бе затрито под снега, калния терен и отвратителното време. Случайно ли беше това. Или може би няма никой, който да е гледал футбол през живота си и да отсече, че при такива условия мачът се отлага за другия ден? Това може да го разбере и едно дете.

Тук обаче или мислят хората за глупаци, или до такава степен са свикнали да се гаврят с тях, че дори и чувството за вина е изчезнало.

ОСНОВЕН  ВЪПРОС. Защо вчера мачът Левски - ЦСКА се играе, а този във Враца между Ботев и Лудогорец се отлага. Враца на Северния полюс ли е? Контекстът на тези номера е познат отдавна и всъщност тук няма нищо ново. 

Отвратителното е, че една и съща схема работи отново, отново, отново и отново...

ВТОРИ ВЪПРОС. Ако ЦСКА нямаше реални шансове да се бори за Шампионската титла, дали дербито с Левски нямаше охотно да бъде отложено, с хуманния аргумент за здравето на футболистите? 

Известно е във футбола, че лошите условия на игра съкращават разликата в класите на съперниците, ако има такава. Вечното дерби и резултатът в него бяха христоматиен пример за този закон. Дали това не бе мигновено анализирано, преценено и решено от някого? 

През годините има няколко случая, в които Лудогорец не изиграват срещите си и при доста по-добри условия. Спомняме си мача със Славия, който в 12-ата минута беше прекратена заради два сантиметра снежна покривка.

Интересува ли се вече някой ръководен кадър, че ЦСКА и Левски са двата клуба с най-много фенска маса и социална значимост у нас.И може ли да оставиш дербито да прилича на футболен Франкенщайн, след като се гледа от стотици хиляди в цялата страна?

На тези очевидно безмислено зададени въпроси отговор няма да получим за пореден път. Но хората не са глупави и виждат всичко. Има много начини в борбата за надмощие да се правят тънки номера.

Този обаче е показен и брутален. Както и убийството на първенството и футбола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай