ЮАР се плаши от Гришо

Съперникът ни за Купа Дейвис трепери от евентуално участие на звездата ни

ЮАР се плаши от Гришо | StandartNews.com

На българския отбор му предстои тежка битка с Южна Африка за Купа Дейвис през септември. Организаторите обявиха, че двубоите на 13 и 14 септември ще се играят в Кейптаун, а една от причините мачовете да бъдат там е, че се очаква и Григор Димитров да играе в тези срещи. "Това трябва да е паметно събитие за южноафриканския тенис и за феновете на спорта в страната. Направихме мачовете с България да се играят в Кейптаун, защото е много възможно да дойде и звезда като Григор Димитров да дойде тук."

"Но освен това в Кейптаун са ситуирани огромната част от нашите национали, съответно и феновете са там и очакваме да има огромна подкрепа. Целият ни отбор тръпне в очакване да играе пред семействата и приятелите си срещу България", сподели капитанът на Южна Африка Маркос Ондрушка. 

Григор Димитров трябва да участва с българския отбор в Купа Дейвис, ако иска да получи квота за участие за Олимпийските игри в Токио догодина. За южноафриканците се очаква да играят представителят на Топ 10 в ранглистата на АТР Кевин Андерсън, както и изгряващата звезда Лойд Харис, който е роден именно в Кейптаун и проби в Топ 100 на света. Отборът на Южна Африка е 44-и в генералното подреждане за Купа Дейвис, докато българите са 64-и. Съперникът ни е изключително класен, като е печелил надпреварата, но това се е случило през вече далечната 1974 г. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай