Йозил все още е разстроен заради дузпата

Йозил все още е разстроен заради дузпата  | StandartNews.com

Лондон. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер каза, че на Месут Йозил ще му отнеме известно време, за да преодолее пропуска от дузпа в средата на седмицата. "Артилеристите" загубиха с 0:2 от Байерн Мюнхен в първия осминафинал в Шампионската лига, а Йозил още в началото на срещата не можа да се разпише от бялата точка.

 

"Дали вече го е преодолял? Със сигурност не е. Той се извини след мача, но два дни е кратък срок да преодолееш такова разочарование", каза Венгер на пресконференция днес.

 

"Част от нашата работа е да се справяш с такива разочарования. Да покажеш, че можеш да се вдигнеш. Не мисля, че хората са толкова изненадани, че Йозил пропусна, защото след това и от Байерн не успяха да отбележат от дузпа", продължи френският спец.

 

"Йозил бие дузпите по нетрадиционен начин, затова е малко по-трудно за феновете да проявят разбиране. Но на всеки може да се случи да изпусне дузпа. Сега трябва да му дадем време да се отърси от това. Имам подобен случай - с Денис Бергкамп, който през 1999 година изпусна важна дузпа, а след това отказваше да бие дузпи изобщо. Утре ще бъде открита статуята на Бергкамп на "Емирейтс", така че очевидно един пропуск не е достатъчен, за да ти отнеме статуята", добави мениджърът на Арсенал.

 

Самият Йозил се извини на феновете на "артилеристите" на профила си във Facebook. "На следващата сутрин се чувствах още по-зле. Извинявайте, хора - не го предвиждах да се случи по този начин. Извън това, наистина е много трудно да се спечели мач срещу такъв отбор", написа Йозил.

 

Германският национал обаче получи подкрепата на множество футболисти, които призоваха критиците му към по-умерено отношение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай