Йорданеску призна: Пайе вкара приказен гол

Йорданеску призна: Пайе вкара приказен гол | StandartNews.com

ОБЗОР от откриването на ЕВРО 2016

Франция има нов футболен герой. Това е нападателят на "Уест Хям" Димитри Пайе, който блесна с победен гол и асистенция за 2:1 в мача на откриването с Румъния. След като Дидие Дешан изкара двама от най-добрите си играчи - Антоан Гризман и Пол Погба при 1:1, Пайе осигури трите точки с великолепен удар в горния ъгъл през стена от играчи. След последния сигнал героят се разплака. "Ако преди година някой ми беше казал, че това ще се случи, нямаше да повярвам. Затова започнах да плача, призна голмайсторът. "Сълзи за Пайе, последно сбогом на Бензема", обобщи "Фигаро". Пайе беше специално поздравен в Туитър и от своя клуб "Уест Хем". "Пайе направи разликата в мача, заяви гордо Дешан. - Той е нападател, но помага много и на съотборниците си. Имахме проблеми, но мач на откриване никога не е лесен. Бяхме малко пренавити и можехме да загубим всичко. Има много емоции около отбора и е трудно да се справиш психически с тях." Колегата му Ангел Йорданеску беше сломен: "Ако бяхте в съблекалнята, щяхте да видите колко разочаровани са всички. Болезнено е да паднеш с гол в 89-ата минута. Това беше приказно попадение на невероятен футболист."

А вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов откри своя причина за загубата на Румъния: "Може би Румъния загуби, защото моите съотборници Клаудиу Кешеру, Андрей Препелица и Козмин Моци не играха. Дано ги видим в следващите мачове."

Жиру се оплака от домакинството

Трудно е да играеш перфектно, когато си домакин, оплака се Оливие Жиру, който вкара първия гол на турнира. "Беше много нервен мач и слава Богу, че Пайе вкара този гол, който ни подейства като облекчение, коментира голмайсторът на "Арсенал", който преди дни беше освиркан от своите фенове. - Да играеш във Франция пред родна публика е много трудно. Развълнувах се, когато прозвуча химнът ни, но когато вкарах, се почувствах горд. Доволен съм, имах две положения и едното го реализирах", допълни Жиру.

Швейцария спечели братския мач с Албания

Швейцария започна с успех 1:0 на европейското първенство. Тимът удари десет от Албания на ст. ст. "Феликс Болер" в Ланс. Единственият гол вкара Фабиан Шар още в петата минута. Албанците играха с човек по-малко от 37-ата минута. Тогава Лорик Цана получи втори жълт картон и бе пратен по-рано под душовете.

Двубоят обаче влезе в историята на европейските финали. За пръв път двама братя се изправиха един срещу друг на терена. Това бяха полузащитникът на Албания Таулант Джака и неговият по-малък, но много по-известен брат Гранит, който защитава цветовете на Швейцария. Братският сблъсък продължи 63 минути. Тогава Таулант Джака беше сменен по усмотрение на албанския селекционер Джани Де Биази. На излизане играчът си позволи непристойна гневна реакция срещу него.

Едит Пиаф и военна ескадрила

бяха черешката на тортата в церемонията по откриването на турнира. Стадионът беше огласен от песента на покойната прима "Живот в розово", който беше придружен от стилна музикална програма, преминала под звуците на световноизвестния кабаретен танц канкан. 25 професионални артисти и над 500 доброволци участваха в събитието, което завърши с въздушно дефиле на френските ВВС над "Стад дьо Франс".

Бензема поздрави сънародниците си

за успеха над Румъния. Отритнатият нападател, който беше уличен в изнудване и беше намразен от френските фенове, преглътна огорчението си и демонстрира солидарност, като заяви: "Какъв гол на Димитри Пайе! Поздравявам отбора! Браво!"

Азар се контузи

и пропусна поредната тренировка на Белгия. Нападателят на "Челси" е получил болки в левия крак и се е прибрал в съблекалнята, за да не рискува усложнения. Според лекарите обаче, Еден ще се оправи за първия мач с Италия в понеделник.

Осем процента от исландците се преселват

във Франция заради Евро 2016, изчисли "Айсланд монитор". Почти 27 000 фенове от нисконаселената страна на гейзерите планират да присъстват на турнира, като се очаква да похарчат в страната-домакин около 40 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай