Всичко се връща! Тотнъм бе разбит болезнено

В поредния странен и луд мач с тяхно участие

Всичко се връща! Тотнъм бе разбит болезнено | StandartNews.com

Цял живот само с късмет и съдии не става! Оставеният доскоро на първо място във Висшата лига от престъпни рефери отбор на Тотнъм загуби на своя терен лондонското дерби с Челси - 1:4! Мачът беше луд, грубостите на терена бяха много, а домакините видяха по лошия начин как палачинката във футбола се обръща.

Още в 6-а минута защитата на Челси се пропука, като Папе Сар намери Кулушевски, а той получи много свободно пространство, като Коулил изобщо не го затвори, което позволи на шведа да стреля, а след получилият се рикошет топката влетя във вратата на Санчес - 1:0 за Тотнъм.

В 13-а минута Тотнъм удвои резултата, след като Сон бе намерен по чудесен начин в наказателното поле, а кореецът успя да вкара топката във вратата на съперника, но попадението бе отменено поради засада. Решението бе дълго разглеждано с ВАР, но накрая бе потвърдено и играта продължи при същия резултат.

В 21-а минута Рахийм Стърлинг нахлу добре в противниковото наказателно поле и успя да се завърши по чудесен начин, изравнявайки резултата. Голът на Челси бе отменен поради засада, тъй като английският национал докосна топката с ръка в хода на нападението.

Малко след това Мойсес Кайседо получи на границата на наказателното поле и стреля с бомбен шут с левия си крак, като не остави шанс на Викарио. Попадението обаче бе отменено поради засада. Това обаче не бе всичко от ситуацията, като от ВАР забелязах грубо влизане на Кристиан Ромеро в наказателното поле, а Майкъл Оливър разгледа сам ситуацията на монитора. В крайна сметка Ромеро бе изгонен заради прекомерната си грубост и бе отсъдена дузпа. С изпълнението се нагърби Коул Палмър, а стражът на Тотнъм изби топката в гредата, но все пак тя се оплете в мрежата - 1:1.

В края на първата част Тотнъм имаше малшанса двама негови футболисти да се контузят. Мики ван де Вен получи разтежение, а Джеймс Мадисън очевидно също имаше дискомфорт, като и двамата бяха заменени принудително.

В края на първото полувреме нервите между играчи на Тотнъм и Челси не издържаха в лондонското дерби от 11-я кръг на Висшата лига. Николас Джаксън задържа противников състезател, а Леви Коулил и Папе Сар влезнаха в ожесточен спор, при който размениха реплики и започнаха грубо да се блъскат.

Второто полувреме също започна ударно, като в 55-а минута Удоджи закъсня със своето влизане и фаулира Стърлинг, а съдията нямаше друг избор освен да му покаже втори жълт картон и респективно червен, а "шпорите" останаха с 9 човека на терена.

Сега неземните късметлии в първенството до този момент от Тотнъм тряваше да видят как се играе с 9 души, но с напълно заслужено изгонени двама.

Дойде логичното - 1:2 за Челси, но след дълго преглеждане от ВАР.

Главният арбитър Майкъл Оливър показа жълти картони и на двамата футболисти заради прекомерната агресия.

В зобавеното време, след като Сон пропусна да изравни, с втори гол на Джаксън Челси поведе с 3:1 и дербито приключи. И пак Джаксън в последната минута на продължението довърши "шпорите" - 1:4.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай