Време е за голямото дерби на Англия

Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед на "Анфийлд"

Време е за голямото дерби на Англия | StandartNews.com

Моментът преди голямото дерби на Англия между Ливърпул и Манчестър Юнайтед е по-особен.

Разликата е огромна. Ливърпул има 27 точки повече от съперника си във Висшата лига, но когато големите съперници се изправят в поредния си двубой един срещу друг, това няма да има никакво значение.

Червените дяволи са единственият тим, който взе точки от мърсисайдци досега през сезона, като на „Олд Трафорд“ мачът завърши 1:1, Тогава и широко коментирата ВАР помогна на домакините.

Хората на Юрген Клоп продължават с победите и са в серия от 38 поредни срещи без поражение в първенството, така че ще се стремят с всички сили към нов успех сега. Равенството на Манчестър Сити с Кристъл Палас ги зарадва, защото те имат 2 мача по-малко от Гражданите и 13 точки преднина пред шампионите. 

В същото време Юнайтед продължава да бъде силно непостоянен в представянето си, а този път вероятно ще бъде и без водещия си голмайстор Маркъс Рашфорд, който е контузен. Тимът на Оле Гунар Солскяер обаче, не трябва да бъде подценяван, защото победи градския съперник Сити с 2:1 като гост, след като пак очакванията бяха да бъде пометен.

В крайна сметка в последните 11 мача между двата тима, Ливърпул има само един триумф при 5 равенства и 5 загуби, което потвърждава, че големият съперник е доста неудобен напоследък.

Въпреки това обаче, през този сезон Червените впечатляват и сега пред верните си фенове ще търсят единствено максимално комфортен успех. Ранен гол ще им помогне много и макар че Юнайтед е способен да поднесе изненада, този път такава едва ли ще има. Логиката сочи поредна победа за Ливърпул и нова крачка към мечтаната титла

Прочети още на: https://www.gol.bg/manunited/2020-01-18/prognoza-livarpul-manchestar-yunayted









 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай