Враца взе шефът на синята школа

Под Вола се връща легендата Румен Ненов като наставник на треньорите

Враца взе шефът на синята школа | StandartNews.com

Враца. Ясен Петров е новият старши-треньор на "Ботев" Враца.

Досегашният директор на детско-юношеската школа на „Левски" се разбра с кмета Николай Иванов, който е и президент на клуба късно в четвъртък и договори личните си условия. В треньорския щаб влиза и легендата на врачани Румен Ненов, който е новият наставник на вратарите.

Ясен Петров заменя на поста Антони Здравков, който напусна клуба след края на сезона. Сухия пък е фаворит за овакантеното от Петров място при сините. Решението за назначението на Петров е взето с пълно единодушие от Управителния съвет на клуба, а целта пред новия треньор е влизане в „А" група, след като отборът изпадна във втора дивизия през миналия сезон.

44-годишният специалист е водил отборите на "Левски", "Локомотив"-Пловдив, "Ботев"-Пловдив, "Черно море"-Варна, "Нефтохимик"-Бургас и "Локомотив"-София. Като централен защитник има 50 гола при майсторите и е бил шампион с „Левски".

По време на официалното представяне пред медиите Петров заяви, че е изключително доволен от завръщането си в треньорската професия, която е неговото призвание.

"Едно от нещата, което наклони везните да дойда в "Ботев" е, че Враца е футболен град. Ще дам цялата си енергия за да постигнем целта, която сме си поставили", подчерта той.

Договорът му ще стане факт през следващата седмица. Причината е, че все още Петров не е приключил взаиомоотношенията си с "Левски". В щаба на Ясен Петров влизат досегашните помощник-треньори Тодор Гарев и Илия Войнов и кондиционният треньор Ивайло Младенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай