Герой и грешник спасиха ЦСКА във Вечното дерби! /СНИМКИ/

Безлично 0:0 и пропусната дузпа от "сините"

Герой и грешник спасиха ЦСКА във Вечното дерби! /СНИМКИ/ | StandartNews.com

ЦСКА и Левски направиха нервно 0:0 в поредното издание на Вечното дерби на стадион "Васил Левски". След безлична игра, драмата бе оставена за финала, когато "сините" изпуснаха дузпа! Вратарят Бусато пък се превърна в герой за армейците.

Така преднината на ЦСКА пред Лудогорец на върха в класирането е стопена на 2 точки.  Но точката за лидера в класирането от този мач може да бъде много важна.

Много слабо първо полувреме и за двата отбора. Сковаващо напрежение, особено за ЦСКА, предвид гонитбата на шампионската титла.

Първият удар за ЦСКА дойде чак в 32-ата минута, когато Тобиас Хайнц от нулев ъгъл опита да изненада Андреев, но младият страж улови топката с лекота.  Малко след това Жеферсон се контузи и бе заменен принудително от Марселиньо.

ЦСКА - София : Левски II

Голови положения продължи да няма до края на първото полувреме, като по-интересните акценти бяха три жълти картона в рамките на 10 минути за символичните домакини - за Тобиас Хайнц, Тибо Вион и Амос Юга.

Натиск на ЦСКА в началото на втората част, което бе очаквано. Мачът стана по-бърз. Голови положения обаче продължаваха да липсват.

Цунами получи жълт картон. Назон пробва задна ножица, но ударът бе слаб.И Уелтон от Левски получи жълт картон.

ЦСКА - София : Левски II

Левски също опита да затрудни вратата на Бусато, но без успех. Така или иначе головите възможности продължаваха да липсват, а играта бе равностойна.

Саша Илич извади голмайстора на червените през сезона Дюкенс Назон. Дойдоха и по-активни минути за "сините". Отлична възможност за Рикардиньо в 78-та минута, но Бусато спаси. Това бе единственото голово положение в мача до този момент.

Едно от обясненията за това е и фактът, че двата отбора имат най-солидните защити в шампионата.

Левски поиска дузпа в 86-та минута! Никола Попов отиде за гледа ситуацията и посочи бялата точка! Заради игра с ръка на Де Нойер.

Бусато герой! Спаси дузпата на разсеяния Ивелин Попов. Така дербито завърши 0:0. В интерес на истината от състава на ЦСКА се очакваше повече в дербито, докато Левски не показа особени сътресения след напускането на Станимир Стоилов.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай