Волейболистките ни набързо отупаха унгарките

Волейболистките ни набързо отупаха унгарките | StandartNews.com

Бурса. Женският национален отбор на България по болейбол победи Унгария с 3:0 (21:10, 21:16, 21:17) във втория кръг, от първия турнир на предварителна група А на Европейската лига, срещите от който се играят в турския град Бурса.

Само едва стотина зрители изгледаха бързата победа на нашите, след като преди това зала Дженгиз Гьолю бе пълна докрай за откриването и домакинския двубой, в който Турция надигра Румъния с 3:1, информира bgvolleyball.com.

Треньорът Марчело Абонданца започна с разпределител Лора Китипова, Мария Каракашева, Добриана Рабаджиева, Славина Колева, Габи Коева и Христина Русева, либеро Мария Филипова. В последствие Коева отстъпи мястото си на Цветелина Заркова, но после отново се завърна в игра. Този състав се запази през цялото време, като нашите доминираха изцяло и взеха крайната победа без особени проблеми за около 65 минути игра.

Единствено в началото на третата част имаше равностойни моменти, като резултатът вървеше точка за точка до 10-10. В този момент на крайната линия застана Доби Рабаджиева, като отбеляза два поредни аса на унгарките. Това даде нужната преднина на нашите, разликата се запази до край и българските момичета затвориха мача с чиста победа.

Реализатор за българския тим стана Добриана Рабаджиева с 11 точки. Мария Каракашева завърши със 7 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай