Волейболистите ще гонят квота в Чехия

Варна приема пресявката при жените, дават 6 млн. на Двореца

Волейболистите ще гонят квота в Чехия | StandartNews.com

София. Националите по волейбол ще се борят в Опава за място на световното първенство. Европейската конфедерация определи квалификацията за шампионата на планетата да бъде в Чехия. От нашата федерация се надяваха да вземат домакинството и момчетата на Камило Плачи да играят пред родна публика. Беше нужна и такса от 500 000 долара. В крайна сметка идеята не се осъществи и "лъвовете" ще гонят квоти на чужда земя.

Общо 20 отбора се борят да получат заветен билет за Мондиала. Те са разделени в пет групи по 4 тима, като във всеки поток се провежда турнир и за световното се класират победителите плюс най-добрият втори отбор. Нашите са в група с Чехия, Холандия и Кипър. Сигурни участници за първенството са домакинът Полша, европейският шампион Русия и неговият подгласник Италия.

Страната ни обаче ще приеме световната квалификация при жените (3-5 януари). Тя ще се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна, а съперници на "лъвиците" са Чехия, Словакия и Беларус. Кметът на Варна Иван Портних потвърди, че е разговарял с премиера Пламен Орешарски и същият е обещал, че ще отпусне 6 мил. лева за реновирането на спортната зала. Очаква се средствата да постъпят по сметката скоро и до юни догодина съоръжението да е готово за европейското първенство през 2015 г., на което сме домакини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай