Волейболистите: Напрежението беше голямо

Волейболистите: Напрежението беше голямо | StandartNews.com

Българските волейболисти признават, че напрежението при срещата с Италия е било голямо, но утре излизат на битка за медал.

Георги Братоев:

На моменти просто не успях ме да реализираме важни топки. Във втория гейм водехме 22:20 но не го взехме. Италия знае как се печели такъв мач. За съжаление никой от нас не е печелил полуфинал. Искрено съжалявам че разочаровахме феновете пред телевизора, а и тези които ни подкрепяха тук на стадиона. Напрежението бе същото както и на четвъртфинала.
Утре излизаме пределно мобилизирани и да спечелим един медал, който чакаме от доста време.

Цветан Соколов:

Не знам къде бе разликата. Почнахме много добре, но завършихме лошо. Направихме много непредизвикани грешки. Трябва ни повече опит, за да добием самочувствие, за да печелим такива мачове. Срещу Сърбия напрежението няма да ни изиграе лоша шега. Ако ги бием ще се класираме директно на световното, ако не ще трябва да играем още една квалификация. Аз се надявам да спечелим.

Камило Плачи: Италия има повече опит в такива мачове

Италия спечели защото показа още един път, че е по-готова за този тип мачове, коментира след загубата с 1:3 от адзурите на полуфинала на Евро 2013 по волейбол Камило Плачи, треньор на българския тим. „Опитът който имат играчите на Италия и е трупан през годината в местното първенство и евротурнирите се вижда на игрището. Ние лека-полека трябва да се доближим до това ниво. Надявам се, че отборите в които ще играят нашите момчета този сезон ще се играят в силни турнири. В първия гейм играехме много добре, а Италия много лошо. Вторият гейм можеше да е ключа към победата. Не успяхме да го вземем и да се върнем в мача. В четвъртия гейм сбъркахме 4 контраатаки, а ако бяхме взели 2 от тях, щяхме да вземем и гейма. Сега трябва да се възстановим психически и физически тази нощ и да изиграем добре утрешния мач. Не трябва да плачем за този загубен полуфинал. От всеки мач се учим, а не само от загубите. След всеки мач им показвам това, което сме направили добре и там където сме сбъркали", каза още Плачи. "Тава е този мач, гледаме към утрешния", обяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай