Внезапно почина легенда във футбола, знаково лице на Левски

На 68-годишна възраст

Внезапно почина легенда във футбола, знаково лице на Левски | StandartNews.com

Бившият директор на школата на Левски и дългогодишен треньор в различни формации на „сините“ Бисер Хаздай е починал внезапно на 18 ноември на 68-годишна възраст.

Хаздай е юноша на Левски. Като футболист играе за Локомотив (София), Академик (София), Ботев (Враца), Балкан (Ботевград) и Светкавица (Търговище). Дълги години е треньор в Септември (София) и Левски. Работил е и в Китай.

Бисер Хаздай е помощник-треньор на Емил Велев при последната шампионска титла на "сините", спечелена през 2009 г. След това става директор на школата на Левски, където остава до 2012 г.

Продължава да работи на „Герена“ като треньор на юноши. След това е начело на аматьорския София 2010 и помощник във Велбъжд (Кюстендил).

Хаздай ще бъде погребан на 22 ноември на гробищата в кв. "Бояна". Опелото ще се извърши в намиращата се там църква от 12:00 часа, пише "Блиц Спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Едно огорчено дете
преди 5 месеца

Някога , много отдавна , 1989 или 1990 година сигурно е било , двама мои съученици тренираха при Бисер Хаздай на стадион Раковски . Заедно с друг мой съученик много искахме да тренираме и ние футбол , а и живеехме съвсем близо до стадиона ." Елате след тренировка и го попитайте дали можете да се запишете да тренирате и вие при него" - казаха моите съученици . Отиваме ние след тренировка и ето го идва Бисер Хаздай . "Тези са наши съученици и искат да тренират и те футбол" - казват те на г-н Хаздай . Хаздай ни изгледа двамата с моя приятел и казва - "не , не става ". Без изобщо да ни е видял как тичаме или играем футбол . Ето това беше големия Човек Бисер Хаздай . Почивай в мир ....

Откажи
Едно успяло дете
преди 4 месеца

И вие от тогава все затова мислите и когато човека си е отишъл само това можете да кажете!!! Еми Да "не не може" всяко дете да бъде прието да тренира ей така, а и със сигурност не такъв е бил реда, да запишеш дете в отбор, като изтича детето при треньора и каже "може ли и аз". Нелеп е коментара Ви, само жалък и слаб човек може да петни паметта на човек с подобни тъпи истории! Бъдете здрав.

Откажи
Bill Gates
преди 5 месеца

You see?! My "vaccines" work.

Откажи