Вълнуващ финал на “Държавно индивидуално първенство” в хотел Marinela Sofia

Хотел Marinela Sofia е партньор на Българската федерация по шахмат

Вълнуващ финал на “Държавно индивидуално първенство” в хотел Marinela Sofia | StandartNews.com

От 1 до 5 февруари 2023 г. в зала “Силует” на хотел Marinela Sofia се състоя финалът на “Държавно индивидуално първенство за младежи и девойки до 20 години ” - престижен шахмат турнир за младите състезатели на България.

В рамките на тези пет дни участваха повечето най-добри шахматисти до 20 годишна възраст.

Хотел Marinela Sofia е партньор на Българската федерация по шахмат (БФШ 2022) - бизнесдамата Маринела Арабаджиева осигури отлични условия, а победителите освен купи и медали, получиха и парични награди, отново осигурени от Вълчо Арабаджиев - младши, под чийто патронаж се осъществи първенството.

Наградите бяха връчени от PR-а Ангелина Ангелова, Георги Павлов и председателя на УС на БФШ 2022 г-н Васил Антонов, който благодари на екипа на хотел Marinela Sofia и сем. Арабаджиеви за прекрасните условия за игра, както и сподели, че сътрудничеството продължава с предстоящото ДИП по ускорен шах и блиц до 14, 16 и 18 години от 7 до 9 април.

Победител при младежите е FM Никола Кънов с подгласници FM Валентин Митев иСтоян Стоянов. Победител при девойките стана младата едва на 12 години Анджелика Ненова, следвана от FM НадяТончева и WCM Патрисие Найманова. Победителите получиха и Грант от хотел Marinela Sofia да участват на предстоящото Световно първенство по шахмат до 20 години, което ще се проведе през есента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай