Вторник,

Вълнуващ финал на “Държавно индивидуално първенство” в хотел Marinela Sofia

От: Стандарт -
1016
Вълнуващ финал на “Държавно индивидуално първенство” в хотел Marinela Sofia
A
A
A

От 1 до 5 февруари 2023 г. в зала “Силует” на хотел Marinela Sofia се състоя финалът на “Държавно индивидуално първенство за младежи и девойки до 20 години ” - престижен шахмат турнир за младите състезатели на България.

В рамките на тези пет дни участваха повечето най-добри шахматисти до 20 годишна възраст.

Хотел Marinela Sofia е партньор на Българската федерация по шахмат (БФШ 2022) - бизнесдамата Маринела Арабаджиева осигури отлични условия, а победителите освен купи и медали, получиха и парични награди, отново осигурени от Вълчо Арабаджиев - младши, под чийто патронаж се осъществи първенството.

Наградите бяха връчени от PR-а Ангелина Ангелова, Георги Павлов и председателя на УС на БФШ 2022 г-н Васил Антонов, който благодари на екипа на хотел Marinela Sofia и сем. Арабаджиеви за прекрасните условия за игра, както и сподели, че сътрудничеството продължава с предстоящото ДИП по ускорен шах и блиц до 14, 16 и 18 години от 7 до 9 април.

Победител при младежите е FM Никола Кънов с подгласници FM Валентин Митев иСтоян Стоянов. Победител при девойките стана младата едва на 12 години Анджелика Ненова, следвана от FM НадяТончева и WCM Патрисие Найманова. Победителите получиха и Грант от хотел Marinela Sofia да участват на предстоящото Световно първенство по шахмат до 20 години, което ще се проведе през есента.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com