ВИДЕО: Холандия си уреди среща с Аржентина на полуфиналите

ВИДЕО: Холандия си уреди среща с Аржентина на полуфиналите | StandartNews.com

Салвадор. Холандия се класира за полуфиналите на Световното първенство в Бразилия, където ще срещне Аржентина. "Лалетата" победиха Коста Рика с 4:3 след дузпи и 0:0 в редовното време и продълженията. Последният четвъртфинал на Мондиала в Бразилия бе изключително интригуващ пред пълните трибуни на "Арена Фонте Нова" в Салвадор.

Брайън Луис и компания през по-голямата част от срещата се бяха прибрали в своята половина, с което затрудниха нападението на холандците, а с основна заслуга за сухата мрежа бе стражът Кейлор Навас, както и късметът, тъй като селекцията на Луис Ван Гаал удариха на няколко пъти гредите.

Двата тима така и не успяха да стигнат до попадение в редовното време, а упражнението се повтори и в двете продължения, за да се стигне до изпълнението на дузпи.

Точно преди последния съдийски сигнал пък Ван Гаал реши да вкара в игра резервния вратар Тим Крул, който замени Яспер Силесен, за да пази по време на дузпите. А това се оказа скрития жокер на опитния специалист, тъй като Крул спаси ударите на Брайън Руис и Оманя, докато Ван Перси, Робен, Снайдер и Каут бяха точни за "лалетата" и изпратиха Холандия на полуфинал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай