ВИДЕО: Ария на Бочели огласи стадиона на "Лестър"

ВИДЕО: Ария на Бочели огласи стадиона на "Лестър"  | StandartNews.com

Фен връчи трофея на "лисиците"

"Лестър" получи дългоочаквания първи шампионски трофей и изживя втора поредна вълшебна вечер след домакинската победа с 3:1 над "Евертън". Голмайсторът Джейми Варди се отчете с поредните си 2 гола, но накрая беше единственият неудовлетворен на стадиона, след като се размина с хеттрик и пропусна да се изравни с топголмайстора Хари Кейн. От бялата точка той прати топката над вратата и се пошегува: "След този удар топката сигурно е спряла в нечия градина. Но няма да допусна този пропуск да развали вечерта - него нищо не може да го развали." А един от най-щастливите беше защитникът Ричи де Лает. Той играе под наем от "Мидълзбро" и получи два медала - за титлата на "Лестър", и за второто място на "Боро" в Чемпиъншип.

Празникът на ст. "Кинг Пауър" започна още преди първия съдийски сигнал, когато Андреа Бочели изпълни даденото обещание и пя в чест на своя сънародник Клаудио Раниери "Несун дорма". Ария от "Турандот" на Джакомо Пучини с актуален текст: "Никой не спи... Скрий се, Нощ! И вие, Звезди! Призори ще победя!"

Шампионската церемония след мача беше уникална - като титлата на "Лестър". Вместо представител на федерацията, купата беше връчена на капитана Уес Морган от запалянкото Стив Уорти. Собственикът Вичай Шривадханапрабха, който през седмицата беше празнувал титлата в казино и беше спечелил 2,5 млн. лири, се нареди сред футболистите. А на трибуните сини знамена вееха дори жени в бурки.

На пресконференцията след мача Раниери беше причакан от Кристиан Фукс и изкъпан с огромна бутилка шампанско директно пред журналистите. В пристъп на емоции и откровеност мениджърът призна, че е чудо, че все още работи: "Винаги съм смятал, че рано или късно ще спечеля титла, но не можех да си представя, че ще стане точно така. Вярвам, че винаги е важно да си сътрудничиш с добър собственик, а тук срещнах фантастични хора. Аз още в края на 80-те исках да сложа край на треньорската кариера. Обичах футбола, а ми се струваше, че това не е моята професия, защото в нея има много политика."

С радостта на феновете по улиците Лестър изживя поредна незабравима вечер и се подготви емоционално за шампионския парад по улиците на града на 16 май, понеделник. Той ще трае един час, а цялото шоу ще продължи 6 часа, до 21,00 вечерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай