ВИДЕО: 10 от Коста Рика с исторически успех над Гърция

ВИДЕО: 10 от Коста Рика с исторически успех над Гърция  | StandartNews.com

Ресифе. Коста Рика се класира за 1/4-финалите на Световното първенство в Бразилия след като отстрани Гърция. Мачът между двата тима завърши 1:1 в редовното време, а при дузпите костариканците спечелиха с 5:3.

Така страната от Карибите се класира за първи път в историята си на такава фаза от Мондиал. Костариканците пък трябваше да доиграят двубоя с 10 души, което прави успеха им още по-впечатляващ.

През първото полувреме "Арена Пернамбуко" в Ресифе единственият шанс за гол се отвори пред Димитрис Салпингидис, но Кейлор Навас спаси изстрела му от близко разстояние.

Малко след почивката капитанът на Коста Рика Брайън Руис се разписа с изстрел по земя от границата на наказателното поле. В 66-та минута Оскар Дуарте пък получи втори жълт картон и бе изгонен. Гърците в крайна сметка успяха да изравнят в 91-та минута, когато Папастатопулос преодоля Навас.

В двете продължения Гърция имаше предимство и търсеше гола, но така и не успя да вкара и се стигна до дузпи. При тях нападателят на "елините" Теофанис Гекас направи единствения пропуск, докато костариканците вкараха и петте си дузпи и по този начин стигнаха до крайния успех.

По този начин Коста Рика продължи приказката си на Световното първенство и се класира за 1/4-финалите, където ще се изправи срещу Холандия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай