Вицепрезидентът на БФС с тежки думи! Големият проблем на футбола ни

Лечков обвини държавата, че не дава пари на централата

Вицепрезидентът на БФС с тежки думи! Големият проблем на футбола ни | StandartNews.com

Слабата физическа подготовка на играчите ни е големият проблем на футбола ни, това влияе и на психическото състояние. Това заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков в интервю за Дарик радио.

В него той обвини държавата, че не дава пари на централата и тя е виновна за липсата на модерен национален стадион. Той не пропусна да критикува и опозицията Димитър Бербатов.

За държавата:

Видяхте ли стадионът на Албания? Да не би съюзът да го е направил? Футболът е отражение на това, което се случва в държавата. Държавата трябва да предприеме законодателни промени за финансирането на българския спорт. През 2009 г. Бойко Борисов каза че ще помага за нов стадион, но после се отметна. Футболният съюз не строи стадиони. Ние откъде да извадим пари като футболен съюз? 360 милиона струва един стадион. Няма поле за стадион. Най-важното е да има помощ от държавата. Ако това не се случи, ще продължаваме да затъваме. А ние се сърдим на Кръстаич, той няма как да направи Пеле и Марадона. Насреща нямаме страна. Да чуваш някой да говори за спорт? Държавата, народното събрание ще приема бюджет. Никой не говори за спорт. Слушах спортния министър, той каза, че няма пари. А ние откъде да ги извадим. Не получаваме и една стотинка от държавата. Каквото можем, правим?

За слабите футболисти: 

"Футболът е отражение на това, което се случва в държавата. Вижте и другите спортове. Борбата, волейбола, художествената гимнастика, нямат успехи. Виждате кои хора ги водят. Защото майките им са по-амбициозни от тях. Тренират до 14 години и после се отказват. После се редят на опашки да се снимат и да вземат автографи с участниците от "Игри на волята", а не от нашите футболисти. Нe е отсега пропадането в националния отбор. Oт 15 години алармирам за това. Ето примера с петимата бразилци от Левски, това е проблемът – ако са българи, феновете няма да отидат за автографи. Това е жалкото. Не искам да давам акъл, защото вкъщи имам двама сина, ако бях такъв специалист, щях да ги направя футболисти, те не искат. Като малък исках да стана футболист, борих се, трябва трудолюбие, хъс. Сега футболистите ни нямат физическа подготовка, това е голям проблем и се отразява и на психиката.

За Димитър Бербатов: 

"Чух част от разговора с Бербатов и останах с впечатлението, че това е предизборна кампания. Не чух нищо конкретно. Чух ала-бала. Той не си говореше с неговите съотборници в отбора. Как да има успехи? Човек, който се е отказал от националния отбор, най-лесно е да кажеш, че си се отказал заради някой. Благодарение на нас той и другите направиха кариера в чужбина. След това какво свършиха? Ако не беше Балъкъв, нямаше да се класират на голямо първенство. Ние не гоним клубовете, подведоха ги хората, които не знаят как се прави Конгрес. Трябва да се проведе Конгрес по демоктаричния начин. Колегата, който има много успехи на терена, излезе през 500-600 човека призна загубата и след половин час излезе и започна да претендира. Маниерът, начинът на говорене, обидите към хора, които са били твои ръководители, не ги приемам. Никъде не са ме замеряли с камъни. Нито охрана имам, нито шофьор. Трябва да се концентрираме върху реалните неща – Конгресът е признат от ФИФА и УЕФА. Не можеш ръката, която ти е давала премии, не искам да загрозявам разговора. Пожелавам успех на всички, които се занимават със спорт". 

За Младен Кръстаич: 

"Другата седмица в средата ще има Изпълком. Аз не мога да го реша. Има президент, ще се вземе колективно решение. Неустойка? Всички треньори са си тръгнали, както са дошли, с договорки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай