Веско Пенев продължава с "Берое"

Веско Пенев продължава с "Берое"  | StandartNews.com

Стара Загора. Един от най-опитните играчи в състава на "Берое" Веселин Пенев удължи своя договор с клуба. Той е юноша на "Берое" и към момента е футболистът с най-много мачове със зелената фланелка от настоящия отбор, информират от пресцентъра на тима от Стара Загора.

Левият краен бранител записа 30 мача през изминалия сезон и е един от най-стабилно представилите се играчи, което бе предпоставка за удължаване на контракта му. Освен всичко това е и един от играчите, имащи най-много голови асистенции за "Берое".

Веселин Пенев е роден на 11 август 1982 г. в Ямбол. Висок е 178 см и тежи 70 кг. Играе като ляв външен защитник. Бивш младежки национал.

Дебютът на Пенев в „А" група е през сезон 2001/02 с фланелката на „Берое" когато записа 28 мача и отбелязва 1 гол. След това е продаден на „Нафтекс" (Бургас) където изкарва 4 сезона преди да премине за 2 сезона в състава на „Черноморец" (Бургас) и да бъде преотстъпен в Нафтекс през сезон 2008/09.

През следващия сезон Пенев игра през есента за „Спартак" (Варна), където записа 10 мача, а през пролетта изигра 13 срещи с фланелката на „Несебър" под ръководството на Георги Василев – Гочето. Започналият футболната си кариера в Стара Загора футболист игра и цял мач в баража срещу „Академик" (София), който обаче бе загубен от неговия тим тогава.

Пенев се завърна в "Берое" в началото на юни 2010 г. Първият му двубой след завръщането бе срещу "Рапид" (Виена) в Лига Европа. До този момент Веселин Пенев има общо 142 мача с фланелката на "Берое" и е отбелязал 1 гол.
Носител на Купата и Суперкупата на България с "Берое"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай