Четвъртък,

Весела Лечева с шокиращи разкрития в спорта

От: Агенция Стандарт -
2384
Весела Лечева с шокиращи разкрития в спорта
A
A
A

"Заварих доста скандали вътре в спорта, доста нездрава атмосфера за работа, доста назначения, които са продиктувани чисто политическйи - непрофесионални, некомпетемтни", заяви служебният министър на спорта Весела Лечева в "Още от деня".

За освобождаването на Розка Станчева като съветник на министъра Лечева поясни, че я познава много добре, подпомагала е нейно участие на световно първенство за ветерани, това е възрастна жена на 91 години и да заема пост съветник се изискват други качества.

"Някои хора искат да станат герои за един ден, а смятам, че това е един много тежък и циничен пи ар, който се опитван да си правят на гърба на тази възрастна жена. Роска е на 91 години, добре позната за мен. Като председател на Държавната агенция съм подпомагала нейно участие на Световно първенство за ветерани. Тя не е лишавана от държавна подкрепа, но да заемаш пост - съветник, за това се изискват различни качества", обясни спортният министър.

Съветниците, които е назначила, са съветник по медийните въпроси - професор по журналистика, жена - съветник по младежката политика, това са хората, с които работи.

Министърът на спорта е назначила проверки на младежките програми, които се финансират с отчисления от хазарта, "това са средства, които се разходват от Министерството на младежта и спорта именно като превенция срещу зависимости и е много важно как тази програма се реализира".

Натъкнала се е на случаи, когато дадени организации без всякакъв административен опит получават десетки и стотици хиляди левове. Това е и причината да назначи по-специална и внимателна проверка на всички проекти, които са одобрени и с подписани договори.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com