Сряда,

Василев реже глави: Станах министър, за да въведа ред

От: Агенция Стандарт -
712
Василев реже глави: Станах министър, за да въведа ред
A
A
A

"В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство на БСТ". Това обяви спортният министър Радостин Василев на извънреден брифинг днес.

Той допълни, че най-вероятно промени ще има и в ръководството на другите дружества, на които е принципал - Национална спортна база, Академика, Сердика спортни имоти.

"Изключително много проблеми. Другата седмица взимам решение за продължаването на работата на тези дружества и по личния състав на управлнието им. В тотото в последните шест години четири са на загуба, последните две години са с 8 и 11 милиона лева печалба. Тепърва ще анализираме договрите, сключени в последните няколко месеца от настоящото ръководство на тотализатора, но с изпълнтелния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство", коментира Василев.

"Преструктурирам изцяло стругктурата на Министерството, създавам до десет дни нов устройствен правилник. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини, някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Порочни практики в структурите на Министерството, разговарял съм вече с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш, аз съм станал министър, именно за да въведа ред в тази система", допълни той.

"Днес се навършва един месец от встъпването ми в длъжност като министър. В рамките на този месец се постарах да се зпаозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Български спортен тотализатор, проблемите в българкси спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз някога съм си представял. От гледна точка на практики в структурата на ММС в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на закоността и които в период назад са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред. В системата на спорта са се вършили безобразия и ние сега започваме да ги вадим. Днес предупредих спортните федерации, че контролът по разходване на средствата ще бъде изключително засилен", каза още спортният министър.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com