Вальо Йорданов даде старт на революцията в борбата

Вальо Йорданов даде старт на революцията в борбата | StandartNews.com

Москва. Предложение на Валентин Йорданов промените в правилата на борбата да влязат в сила още за световното в Будапеща през септември се прие с взрив от аплодисменти на конгреса на Международната федерация (ФИЛА). "Няма какво да чакаме, а трябва да покажем, че сме силна и мобилна федерация", заяви олимпийският шампион. Делегатите приеха предложението и така на шампионата на планетата в унгарската столица пехливаните ще се състезават по нов правилник.

"Нека сложим край на това казино!", каза бившият премиер на Азербайджан Абас Абасов като визираше сегашния регламент с теглене на червени и сини топки, определящи кой да атакува при клинч.

В суперлуксозния хотел "Риц Карлтън" в Москва борцовото войнство избра новия си президент Ненад Лалович (Сър). Извънредният форум бе зарази предложението на Изпълкома на МОК древният спорт да отпадне от олимпийската програма през 2020. Личности, медии и институции от цял свят се включиха кампанията за защита на борбата. Поредните, които подготвят петиция до МОК са и звездите от "Болшой театър".

За Лозана вече пътуват 210-килограмови сандъци с близо милион подписи в подкрепа на борбата от Япония. А тази седмица заради каузата за първи път от 10 г. делегация на Иран посети САЩ за отборни срещи в Ню Йорк с домакините и Русия в Манхатън. След избора си по идея на Лалович на делегатите се раздадоха малки пакетчета с молба да се отворят по сигнал. Оказа се, че е там има огледалце с послание на гърба. "Всеки от вас е нашето лице на промяната, която ще направим заедно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай