В "Дунав" зоват за пълен стадион за мача с "Оборище"

В "Дунав" зоват за пълен стадион за мача с "Оборище" | StandartNews.com

"Да напълним стадиона в събота". Тази цел са си поставили фенове и ръководство на ФК "Дунав" за предстоящото си домакинство.

На 19 септември, събота, от 17 ч. "драконите" излизат срещу третия във временното класиране "Оборище" в мач от осмия кръг на "Б" група.

Момчетата на Веселин Великов са втори за момента, след като отстъпиха при гостуването си на "Локомотив" Горна Оряховица с 0:2 на 12 септември.

След този двубой не липсваха и неприятни сцени. Някои бяха провокирани от футболиста на "железничарите" Йордан Апостолов, който се заяждаше и провокираше старши треньора на дунавци Веселин Великов и след това запали факла на терена. Междувременно пък бе извършено и посегателство върху автомобил с русенска регистрация, паркиран в близост до стадион "Локомотив".

"Футболът е игра, в която не винаги по-добрият побеждава. Отмениха ни чист гол при 0:0 и спестиха червен картон на футболист на "Локомотив" в друга ситуация. Ние обаче ще вдигнем глава и ще дадем всичко от себе си, за да се върнем по най-бързия начин на победния път още в събота и да зарадваме нашите фенове в мача срещу "Оборище", сподели Великов.

"Пътят е адски дълъг и трънлив. "Дунав" ще се нуждае от подкрепа, "Дунав" е ВАШ и съществува заради ВАС. Вече на стадиона имаме едно ядро от 6-7 хиляди души и е време да направим следваща крачка, с която да изумим не само цяла България, но и самите себе си. Нашата следваща цел трябва да бъде 100% пълен стадион срещу "Оборище" при следващото ни домакинство. Призоваваме всеки от тези 6-7 хиляди души да убеди поне един свой познат и приятел да дойде на мач при следващото домакинство. Нека отново покажем защо Русе е специален град. Нека отново покажем, че истинската любов не признава дивизии, не признава трудности, не признава нищо. Можем ли? Хайде, да опитаме!", гласи част от призива на страницата на ФК "Дунав" в социалната мрежа фейсбук.

Предварителната продажба на билети вече е в ход и пропуските с цена 3 лв. са достъпни в магазин "Big Boys" на ул. "Ангел Кънчев" 23 и обектите на "Фаст маркет" на ул, "Петко Д. Петков" 3 и на ул "Плиска" 93.

Междувременно стана ясно, че мачът от първия кръг на турнира за Купата на България на ФК "Дунав" с "Ботев" Гълъбово е изместен за 22 септември от 16 ч. на Градския стадион в Русе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай