В Англия развъртяха 630 млн. паунда

В Англия развъртяха 630 млн. паунда | StandartNews.com

Лондон. Клубовете от Висшата лига поставиха нов рекорд по похарчени средства за един трансферен прозорец. Общо 630 млн. паунда бяха развъртяни, сочат данните на Deloitte's Sports Business Group. Предишното върховно постижение бе от 500 млн. през лятото на 2008 г.

Рекордът беше подобрен в последния ден от пазара. В основата бе привличането на Месут Йозил от "Реал" М в "Арсенал". Лондончани платиха рекордните за клуба 42,4 млн. паунда на испанците. Още 27,5 млн. пък похарчи "Ман Юнайтед" за Мауриан Фелайни.

Една от причините за подобни волности на Острова са огромните приходи от новия договор за телевизионните права. Дан Джоунс от Deloitte обяви, че този трансферен прозорец ще бъде запомнен с рекордите. В него се случи и преминаването на Гарет Бейл от "Тотнъм" в "Реал" за 85 млн. паунда. Клубовете от Примера дивисион и Серия "А" похарчиха по 335 млн. паунда за нови футболисти. Френската Лига 1 се нареди на четвъртото място с 315 млн. В Бундеслигата пръснаха за трансфери едва 230 млн. паунда.

Часовникът прецака "дяволите"

и тимът на Дейвид Мойс не успя да подпише с Фабио Коентрао. Всичко между "Ман Юнайтед" и "Реал" М за преминаването на португалеца под наем е било уговорено. Времето за обработката на данните обаче не е стигнало и левият бек ще остане на "Бернабеу" поне до зимата.

Иначе "Юнайтед" все пак включи на пета скорост в последните часове на трансферния прозорец. "Дяволите" успяха да привлекат халфа на "Евертън" Маруан Фелайни. От "Олд Трафорд" искат белгиеца от около 2 г., но все удряха на камък. В понеделник вечер Фелайни все пак подписа. Сумата, която "Юнайтед" плати на "карамелите", е 27,5 млн. паунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай