Успех! "Лъвиците" прегазиха и Испания на Евроволей 2021

Елица Василева се контузи, но изглежда не е сериозно

Успех! "Лъвиците" прегазиха и Испания на Евроволей 2021 | StandartNews.com

Фото: Facebook/ Bulgarian Volleyball Federation

Втора поредна победа за женския ни национален отбор по волейбол на европейското първенство. В зала "Колодрума" в Пловдив, "лъвиците" се наложиха категорично над Испания с 3:0 гейма (25:12, 25:19, 25:21) и направиха още една крачка към осминафиналите. 

Преди три дни българките победиха и Гърция с 3:0.

Тимът ни доминираше през цялата среща за радост на многобройните фенове по трибуните. 

Българките започнаха ударно срещата. При 12:6 на сервис застана капитанът Елица Василева, която направи блестяща серия, а испанките успяха да я прекъснат едва при 17:6.

Доминацията на "лъвиците" бе безспорна и в края на гейма за първи път от началото на европейското първенство в игра се появи Ева Янева. Тя изпълни три начални удара, а българките се поздравиха с успеха в първата част след 25:12.

Вторият гейм бе по-равностоен, като разликата между двата отбора се движеше в порядъка на 3-4 точки в полза на момичетата на Иван Петков.

При 18:14 Емилия Димитрова първо се възползва от грешка в посрещането на испанките и пусна топката в тяхното поле, а след това направи и забивка, увеличавайки преднината на нашите на шест точки - 20:14. Българките допускаха леки неточности в защита, но без особено напрежение стигнаха до успеха и във втората част - 25:19.

Междувременно пред Иван Петков се появи проблем - Елица Василева получи контузия в бедрото и бе сменена от Ева Янева. Тя не влезе повече в игра до края на мача. По-късно стана ясно, че травмата й не е сериозна.

В третата част доминацията на родния тим продължи и испанският треньор поиска прекъсване при разлика от осем точки - 14:6. Родните волейболистки просто доиграха срещата и я спечелиха след 25:21. 

Най-резултатна за тима ни бе Емилия Димитрова с 13 точки, а Гергана Димитрова наниза 9. За испанките над всички бе Мария Сегура Пайерес с 11.

След втората си поредна победа България е на второ място в класирането. Лидер е Полша с три успеха от три мача. Първите четири тима в подреждането ще стигнат до осминафиналите.

Следващият мач на България е в неделя (22 август) от 19 ч. "Лъвиците" се изправят срещу Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай