Ултраси на "Ница" пребиха девет души

Ултраси на "Ница" пребиха девет души | StandartNews.com

Безредиците и мелетата във Франция нямат край. Хулигани от групировката "Ултрас Ница" млатиха фенове на Северна Ирландия и Полша. Привържениците купонясваха в града на Лазурния бряг покрай днешната среща между двата тима. Пострадалите са поне девет.

"Атмосферата беше празнична. Фенове на двата тима празнуваха заедно. Ирландците са на възраст между 40 и 50 години. Сред тях е пълно с деца.Те си играеха и танцуваха с поляците", обясни собственикът на пъб Кристоф Суке и добави: "После дойдоха френски ултраси и започнаха да дразнят двете агитки с обидни песни и скандирания. След това ги видях да хвърлят бутилки и други предмети". За щастие полицията реагира след само няколко минути, с което разрастването на мелето бе предотвратено. Местните власти започнаха разследване.

От полицията се заканиха, че ще направят всичко възможно да идентифицират хулиганите. Органите на реда заявиха категорично, че изцепките в Ница нямат нищо общо с побоищата в Марсилия. Ръководителят на областта Ерик Киоти осъди побойниците и заяви, че подобни неща не трябва да се повтарят и даде рецептата за това. "Не трябва да се продава алкохол в град, който приема мач в същия ден. Във фен зоните, както и в някои други рискови места, не бива да се допуска употребата на спиртни напитки. Мерките за сигурност трябва да бъдат затегнати", отсече политикът, който бе предложил преди време да се използва лицево разпознаване край фен зоните в града. Неговата идея обаче бе отхвърлена от правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай