УЕФА поздравява, босове се извиняват

Английските клубове решиха да посрушат феновете си

УЕФА поздравява, босове се извиняват | StandartNews.com

Президентът на УЕФА Александър Чеферин направи коментар относно отказа на английските клубове да се присъединят към Суперлигата, след като първоначално бяха сред учредителите й.

"За мен е възхитително да си признаеш, когато си допуснал грешка, а тези клубове направиха огромна грешка. Сега обаче те се завърнаха там, където трябва да бъдат", коментира босът на централата.

"Наясно съм, че те могат да предложат много не само на турнирите, които ние организираме, но и на европейски футбол като цяло. Сега най-важно е да продължим напред, да възстановим единството, на което играта се радваше преди това и да продължим заедно напред", сподели още словенецът.

В същото време босът на Ливърпул Джон Хенри  също поднесе своите извинения на феновете и целия клуб заради решението организацията да се присъедини към Суперлигата. 

„Искам да се извиня на всички привърженици на ФК Ливърпул за разрива, който предизвиках през последните 48 часа. Този проект няма как да се осъществи без подкрепата на феновете и вие ясно показахте, че не сте съгласни с него. Ние ви чухме. Аз ви чух“ заяви във видеообръщение Хенри, който притежава мърсисайдци от 2010-а. 

„Искаме да се извиня на Юрген  Клоп, на Били Хогън, на играчите и на всички, които работят здраво в този клуб. Ние продължаваме да се опитваме да подобрим Ливърпул, но се надявам, че ще разберете, че дори и когато правим грешки, се опитваме да работим в интереса на клуба. В този случай обаче, аз ви подведох.

Съжалявам за всички негативи, които предизвиках и това е нещо, което няма да забравя. Семейството на Ливърпул трябва да остане обединено и мога да обещая, че ще направя всичко по силите си това да бъде постигнато“ добави още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай