Уебър след зверската катастрофа: Късметлия съм (ВИДЕО)

Уебър след зверската катастрофа: Късметлия съм (ВИДЕО) | StandartNews.com

Сао Пауло. Марк Уебър призна, че е "късметлия", след като оцеля в зверска катастрофа в Бразилия. Пилотът добави, че ъгълът, под който се е ударил най-вероятно го е спасил от по-сериозни наранявания.

Уебър вдигна палци докато бе изнасян на носилка от смачканото си Порше, а след това написа в Twitter: "Вчера бяха късметлия. Правилният ъгъл на катастрофата ме спаси. Благодаря на всички за невероятната подкрепа и съобщенията. #recovering."

Пилотът заяви, че вече се възстановя, но няма идея какво точно се е случило по време на катастрофата в последното състезание от сериите FIA World Endurance Championship в Сао Пауло, Бразилия.

Австралиецът бе зад волана на своето Порше 919 Хибрид, което дели с германския състезател Тимо Бернхард и новозеландеца Брендън Хартли, когато се удари в една от предпазните стени с огромна скорост. Причината бе сблъсък с Ферарито на Матео Кресони, който също се блъсна в огражденията, но и той си се отърва без тежки наранявания. И двете возила обаче бяха сериозно смачкани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай