Ученик на Моуриньо поема "Лудогорец"

Ученик на Моуриньо поема "Лудогорец" | StandartNews.com

Бруно Рибейро е почти сигурният нов треньор на "Лудогорец", съобщи "Гонг". Португалецът е спряган за поста мениджър на два британски клуба - "Кардиф" и "Шефийлд Уензди", но идва на преговори в Разград. Клубният бос Кирил Домусчиев ще води преговори с Рибейро. 39-годишният Рибейро е бил футболист във "Витория" Сетубал, "Лийдс", "Шефийлд Юнайтед", "Униао Леирия", "Бейра Мар", "Санта Клара", "Шавеш". Има мачове и за националния отбор на Португалия за младежи. Треньорската кариера на младия специалист също тръгва от Сетубал - родният гран на Моу, минава през "Фарензе", "Моура", "Пинялновензе". С "Витория" той печели Купата на Португалия и Купата на Лигата.
През 2012-та Рибейро е стажант при Жозе Моуриньо, а Специалния го препоръчва след това на "Кардиф".

"Още не мога да кажа, че съм треньор на "Лудогорец", но да кажем, че съм близо", сподели спецът пред "Гонг". "Нека първо да разговарям с ръководството, но според мен това е една фантастична възможност. Става дума за българският шампион, който е познат в Европа. Наблюдавах "Лудогорец" в Шампионската лига. Притежават добър отбор. Отборът трябва да бъде подобряван и да стане още по-силен. Харесаха ми някои от футболистите. Двамата португалци, които познавам - Ешпиньо и Витиня, бразилците също са високо ниво, някои от българите са изключително важни футболисти в отбора. Но нека говорим тази вечер, за да видим какво е възможно", продължи Бруно Рибейро.

„Факт е, че съм приятел с Жозе Моуриньо при това доста добър. Имах възможността да направя два стажа при него в "Челси" и "Реал". Сега се отваря тази възможност и ако всичко след разговорите мине добре, ще съм много доволен да бъда следващият треньор на "Лудогорец". Това е различна страна, и добра възможност, Шампионската лига също е много по-различно за мен", завърши португалският специалист пред "Дарик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай