Турски тим влиза в играта за Десподов

Галатасарай иска Футболист №1 на България за 2018

Турски тим влиза в играта за Десподов | StandartNews.com

Турският футболен гранд Галатасарай прави опит да привлече футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов. 23-годишният национал изигра много силен сезон под наем в австрийския Щурм (Грац), като вкара общо 9 гола и направи 8 асистенции. В момента Десподов тренира с Каляри и очаква да научи дали в клуба ще разчитат на него.

Каляри не иска да продава българина, освен ако не получи неустоима оферта. Вариант той да бъде преотстъпен отново обаче е напълно актуален. От Галатасарай са се свързали с италианския клуб, за да разберат при какви условия могат да привлекат Десподов. Рекордьорът по титли в Турция търси дясно крило след раздялата с Хенри Ониекуру, който се върна в Монако.

Специализираният сайт transfermarkt.de оценява Десподов на 3,2 млн. евро. През януари 2019-а Каляри плати за него на ЦСКА 3,5 млн.

Ако премине в Галатасарай, българският национал ще играе под ръководството на легендарния Фатих Терим и ще е съотборник със звездите Радамел Фалкао, Арда Туран и Райън Бабел. 
Галатасарай обаче не е единственият кандидат за Десподов. От него се интересува и новакът в Серия "А" Кротоне. Според италианските медии, бившият тим на Александър Тонев съвсем скоро ще отправи оферта за взимане под наем на 23-годишния флангови футболист.
Неотдавна на Апенините съобщиха, че Десподов е трансферна цел и на Парма и Сасуоло. Извън Италия българинът е искан от Вердер (Бремен), Сент Етиен и АЕК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай