Цял тир пожелания за Кобрата

Битката в Хамбург влиза в Националната опера

Цял тир пожелания за Кобрата | StandartNews.com

Две важни за България битки предстоят в събота вечер. Великанът Кубрат Пулев и малката Крисия Тодорова ще се състезават за страната ни. Финалът на детската Евровизия започва в 20,00 по БНТ, а двубоят на Кобрата с Кличко в 23,30 по Нова тв.

Бий го, докато можеш, пишат софиянци върху камиона, щерката на Камата с психоатака към украинеца

"Бий го, братко, докато можеш!" Тази и куп подобни заръки отправиха столичани към Кубрат Пулев преди сблъсъка с Владимир Кличко. Срещата, която може да донесе на България и Кобрата невероятна слава по цял свят, е в събота вечерта в Хамбург. Посланията към нашия боксьор пък са изписани върху тир. Вчера и днес той стои пред националния стадион, за да може всеки минувач да отправи пожеланията си.

Първа вчера това стори олимпийската шампионка Тереза Маринова. "Здраве, за да успява, волята, която има, за да побеждава, духът си спортен винаги да съхранява, а подкрепата си с гордост България му дава", написа тя. След нея с пожелания за победа, подкрепа и закани към Кличко се изреди мало и голямо.

Утре возилото ще обикаля улиците на столицата, за да вдигне настроението на столичани за мача.

Българските фенове нажежиха до червено интернет, след като от щаба на украинеца обявиха, че срещата ще продължи само 5 рунда. "Тези за какви се мислят?", ядосаха се хиляди нашенци. Именно от страниците за подкрепа на Кубрат в мрежата дойде и идеята за тира с посланията.

Щерката на Христо Стоичков Мика се похвали, че е успяла да каже на Кличко в лицето му какво мисли за него. "Щастлива съм, че преди седмица имах шанса да спомогна поне малко за победата, в която не се и съмнявам! Наложих психоатака на Кличко, предупреждавайки го: "Кобрата ще те ухапе смъртоносно!" Давай, братчето ми, пусни отровата си и вдигни ръка победоносно!", написа тя в страницата си във Фейсбук. Явно тя е успяла да го приклещи в Маями, където Владимир се подвизава с приятелката си Хайден Пенетиер, която чака бебе.

Срещата пък ще влезе дори и в Националната опера. Боксовата среща съвпада с Нощта на театрите. Това обаче няма да попречи на любителите на класическата музика да следят какво става в Германия. "Ще сложим телевизор за мача. Нищо не пречи хората да дойдат при нас да го гледат, ще бъде хубаво", обяви директорът на операта академик Пламен Карталов. Очаква се същото да сторят и колегите му от театрите в София и страната, които са част от културното събитие.

Българинът: Ще се бия с жена

Кличко може да има всичко, но не и сърце. За мен е като момиче, заяде се в поредното си интервю пред немските медии Кубрат Пулев. Той бе категоричен, че има сили за повече от 20 рунда. "Аз съм млад, докато той вече е на възраст. Имам енергия не за един, а за два мача поред", продължи българинът. Той разкри, че за разлика от Кличко няма смисъл да хвърля пари, за да поддържа формата си. "Имаме невероятна планина - Рила. Там, на Белмекен, стават чудеса", категоричен бе Пулев. Западните медии пък вече го прекръстиха на Големия Меси. Освен това той втрещи всички със скромността си. "Живее в хотел с три звезди, стаята му е като кутийка, но твърди, че не му трябва повече", констатира "Аугсбургер Алемайне".

Бойко стиска палци от Банкя

Премиерът Бойко Борисов ще стиска палци за българина Кубрат Пулев по време на мача в събота вечерта, научи "Стандарт". "Дано спечели, той е един голям българин", обича да казва Генерала за шампиона. Заради тежката ситуация в държавата и ограничените срокове за развръзката за европарите министър-председателят най-вероятно ще гледа мача по телевизия в дома си в Банкя.

През пролетта Борисов и активисти на ГЕРБ присъстваха на мач на Кубрат Пулев в германския град Рощок. Тогава Кобрата излезе срещу 39-годишния хърватин Ивица Перкович. Борисов пусна във Фейсбук и снимки на арената. Премиерът много цени уменията на боксьора и дори тази година през май беше на рождения му ден. Тогава лидерът на ГЕРБ се похвали за събитието в личната си страница във Фейсбук. Той качи снимки от събитието, което е било в столично заведение. И пожела на боксьора още много успехи. Сред най-честите пожелания към спортиста тогава беше и това най-накрая да се изправи в директен мач срещу световния шампион Владимир Кличко.

Свещеници: Не лягайте без молитва за победа

Попове сравниха Кличко с Голиат

Молитви за победа на Кобрата отправиха свещеници и миряни преди мача му с Кличко. Цял Асеновград се събра вчера на молебен в църквата "Св. Николай Чудотворец". Там пристигна и военна рота, която се строи пред олтара, докато течеше литургията. Петима свещеници начело с поп Йордан водиха службата, по време на която бяха осветени аматьорските ръкавици и шлема на Кобрата.

"Нека нашият брат Кубрат да има сили да отстоява ударите и да им отвръща". С тези думи църковните служители обърнаха поглед към небето. И призоваха всеки българин на 15 ноември да не си ляга в топлата постеля, без да е изрекъл молитва за победата на нашия сънародник в Хамбург. В проповедта Кличко бе сравнен с Голиат, защото бил надменен като него.

В Благоевград също се молят. В петъчната служба в катедралния храм "Въведение Богородично" всички свещеници ще споменат името на Пулев по време на литургията. "В събота, в деня на големия двубой, всички ние в църквата ще водим тържествена служба за здраве и успех на Кобрата", издава отец Андон Шавулев. Той е бивш състезател по бокс, а в момента е треньор и председател на Боксов клуб "Пирин". Започнал да тренира деца в спортно дружество "Вихрен" в Сандански още през 1981 г. По-късно станал свещеник, установил се със семейството си в Благоевград. Но не забравил бокса, въпреки че ангажиментите му в църквата растат непрекъснато. Отец Андон казва, че битката на ринга е битка за България. Всички знаят за слабата брада на украинеца, която няма да издържи на левия прав и завършващия десен удар на нашия боксьор. В момента най-добрата лява ръка при тежките боксьори е на Кубрат, твърди божият служител.

Наша миска събира фенове от Враца

Мощна агитка от Враца ще подкрепя Кубрат Пулев в утрешния сблъсък срещу Владимир Кличко, научи "Стандарт". Мис Национален Отбор по футбол Радост Тодорова е организирала приятели и фенове да се съберат, за да викат за нашето момче. "Още от следобед ще седнем някъде, за да загреем за двубоя. Надявам се нашето момче да го смачка. Имам вяра, че той ще е световен шампион. На теория Влад е по-силен, но българският дух е несломим. Цяла България е с теб, разбий го", пожела красавицата, която е родом от Враца.

Агитка от Благоевград в Хамбург

Над 20 благоевградчани заминаха за Хамбург, за да подкрепят на живо Кобрата в историческия му мач с украинеца Владимир Кличко. Половината от феновете на именития ни боксьор поеха в четвъртък с автомобили, а другите предпочетоха да пътуват със самолет. Водач на групата, която пристигна вчера следобед в Хамбург, е благоевградският бизнесмен Йордан Йорданов. Те отдавна си купили билети на прилични места в залата. Всеки носи в себе си трибагреника и портрета на Кубрат Пулев. В началото на тази година Йорданов получи от фондация "Помогни на нуждаещите се" медал и почетен знак "За хората с добри сърца". Причината - на 26 януари спаси четирима младежи, чиято кола падна в река Бистрица.

Влад намазва от клип с нашия

Бурната сряда, която преживяха в Хамбург боксьорите, ще донесе нова солидна пачка в джоба на Кличко. Световният шампион пусна в мрежата си клип, в който проследява събитията преди и след свободните тренировки. В него не са пропуснати дори и заплахите, отправени от Кобрата към Влад, както и поредната палячовска изява на Шанън Бригс. Видеото обаче не е случайно. Целта му не е да покаже колко здрав е украинецът. В крайна сметка се оказва, че това е скрита реклама за един от спонсорите на Кличко - немска компания за конфекция. "Живея в един и същ филм. Преди всеки мач е едно и също. Пулев не се различава от Бригс и останалите", обяви шампионът вчера.

Русия бойкотира мача

Русия обяви бойкот на мача. Нито една телевизия не посмя да купи правата за срещата между Кличко и Пулев. Срещата ще върви само в мрежата. Това се случва за втори път, след като избухна кризата в Украйна. Москва обърна гръб и на двубоя на Владимир с Алекс Леапаи през април. Иначе общо 150 държави ще излъчват двубоя от Хамбург. За пръв път сред тях е HBO, който подписа личен договор с Кличко за 3 срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай