ЦСКА в ликвидация

ЦСКА в ликвидация | StandartNews.com

ЦСКА изпадна в ликвидация на практика от вчера. "Титан" започна тотална разпродажба на всичко, за което някой извади и лев. След трансфера на Анисе в "Ботев" хиените надушиха богата плячка на "Армията". "Лудогорец" веднага започна преговори за Мишел Платини и се очакваше късно снощи трансферът да бъде финализиран. Шампионите търсят отчаяно нападател. От Разград се огледаха още в Лукас Саша, Спас Делев и Антон Карачанаков. Все пак треньорът Ивайло Петев ще избере само един от последните трима. Вече съобщихме, Саша е желан и от "Ботев". "Черно море" примамва Мишо Венков и Марсиньо. Пламен Крачунов също си е намерил нов клуб. От "Титан" се юрнаха вчера да дават по две заплати на играчите, за да не ги изпуснат съвсем без пари. Всички бяха подали молби за разтрогване и чакаха. Някои като Джонго Присо дори отказаха възнагражденията, за да си тръгнат веднага като свободни агенти. Така до броени часове вероятно в ЦСКА ще останат само юноши. За капак отборът вдигна стачка вчера сутринта, защото пари още нямаше. Играчите навъртяха две обиколки и се прибраха в съблекалнята. В 14,00 ч те се строиха да вземат по две от дължимите им 3 (на някои 4 и повече) заплати. Така ЦСКА парира част от опитите за бягство, а за "неконвертируемите" футболисти на шефовете просто не им пука. Служители и треньори в школата бяха уведомени, че ще вземат пари днес, ако остане нещо неоглозгано от "звездите". Горките хорица чакат пари от 7 месеца, но не стачкуват за разлика от първия тим.

В същото време Христо Стоичков е в Барселона да търси футболисти и уговаря попълнения. Камата ще остане точно три дни в Испания и се връща у нас. Според най-верните му хора той обаче няма никакво доверие на "Титан", че в понеделник ще му дадат акции с нулеви задължения. Камата още е в потрес от провала на сделката с Гриша Ганчев. "Христо се нервира допълнително от плювните срещу Гришата. Истината е съвсем друга, но Ганчев не пожела да я каже. Той беше подведен, че ще вземе ЦСКА без пари, а всъщност му беше поискана немалка сума. Доста неща останаха скрити, но Христо Стоичков е свидетел на всичко", споделиха хората от най-близкото му обкръжение.

Така облаците над ЦСКА стават все по-гъсти. Не е ясно как дори тоталната разпродажба на "Титан" ще събере пари за покриване на задълженията. Според босовете те са 12-13 милиона лева, но кой ли знае. Обявяването на "червените" и в юридическа ликвидация изглежда неизбежно. Вариантът с покупка на "Нефтохимик" е актуален, но се проточи съмнително дълго. Засега Ицо не иска да чуе за минаване през "Б" група с прекръстване на "Чавдар" (Етрополе) на ЦСКА 1923. Въпросът е дали ще му бъде оставен избор за действие. Според последните слухове все пак Гриша Ганчев може да подаде ръка в последния момент и да премести "Литекс" на "Армията". Той обаче чака сеирът на "Титан" да свърши с неизбежната гибел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай