ЦСКА осъди остро вандалщините срещу БФС

15 души са задържани заради погрома над БФС вчера

ЦСКА осъди остро вандалщините срещу БФС | StandartNews.com

София. Ръководството на ЦСКА излезе с официална декларация, в която осъжда остро вандалските прояви на фенове на тима срещу сградата на Български футболен съюз (БФС) вчера. Становището е публикувано на клубния сайт и в него шефовете на „армейците" не пестят критики.

До момента служители на СДВР са задържали 15 души във връзка с вчерашния погром над офиса на централата на БФС. По данни на "Хоризонт" полицаите вече са разпитали популярните фенове на ЦСКА Калоян Стоянов-Цимбика и Росен Петров - Животното. Униформените продължават с разпитите с вандалите. Всички материали по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура. Полицията продължава да издирва други участници от протеста на ултрасите вчера.

Ето пълния текст на декларацията от шефовете на ЦСКА:

„Станахме свидетели на един безпрецедентен вандалски акт, който насложи допълнително напрежение около и без това тежката ситуация в любимия ни клуб. Наясно сме, че всеки български гражданин е свободен да мисли, говори и действа, както намери за добре, но само в рамките на закона. Във всеки един протест, при това проведен в демократична държава като нашата, няма нищо лошо, но той трябва да е мирен и конструктивен.

Сигурни сме, че милионите „армейци" в България не адмирират подобни действия. Защото, дори само с представянето си на футболния терен, ЦСКА София е доказал, че е способен да гради, а не да руши. Категорично заявяваме, че ръководството на клуба ни, не е замесено дори и косвено, в тази силова атака срещу сградата на БФС.

В същото време обаче, вероятно заради разтърсилите всички ни емоции от баталните сцени, от „Иван Асен ІІ" № 26 обявиха, че те са „поръчкови" и имат „подтекст"!

Ако е така, то и ние настояваме да разберем откъде е дошло поръчението.

Вярваме в институциите!

Вярваме в милионите ни истински привърженици!

Вярваме в ЦСКА!

От ръководството и собствениците".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай