ЦСКА обяви война на БФС

Платини изгоря за дербито, гледат му случая в четвъртък

ЦСКА обяви война на БФС      | StandartNews.com

София. ЦСКА тръгва на война срещу БФС. Това стана ясно от изявлението на изпълнителния директор на "червените" Венци Живков след поредната среща във футболния съюз. В сградата на "Иван Асен II" ╒26 се явиха той, Георги Илиев - Майкъла и адвокатът на клуба Радослав Василев.

Тримата направиха последен опит да убедят централата да картотекира Мишел Платини за днешното дерби с "Левски". Група "червени" фенове се появи пред сградата на футболния съюз и опъна плакат: "За Гаджев може, за Платини - не" плюс още един с обидно съдържание. След разговор с изп. директор Борислав Попов, Живков обяви: "Изложихме нашите аргументи, които смятам, че са законни и искрено се надявам, че до 17,00 ч. (б.а. снощи) Платини ще получи картотека". Шефът на "червените" очакваше извънредно заседание на СТК. "Платини трябва да бъде уреден на всяка цена. В противен случай още в понеделник почваме нова политика с БФС. Ще дадем пресконференция и ще предприемем законови действия", добави Живков.

На въпроса как ще се промени политиката на ЦСКА към БФС Майкъла обяви: "Има си собственици, те търпят загуби и трябва да решат". Два дни по-рано Илиев беше обещал да затопли отношенията с Боби Михайлов и компания.

Мераците на "червените" набързо бяха охладени. Минути по-късно пресаташето на бФС Павел Колев разясни: "ЦСКА са внесли документи, които ще бъдат разгледани от СТК през следващата седмица в четвъртък. От това следва, че Платини няма да играе срещу Левски. Това мога да ви кажа като официална информация. Днес няма да има заседание на СТК", поясни Павел Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай