ЦСКА би Верея в Стара Загора

ЦСКА би Верея в Стара Загора | StandartNews.com

ЦСКА приключи зимната подготовка с минимална победа срещу втородивизонния тим на старозагорския Верея. Мачът се игра на кокетния стадион на домакините Трейс-арена, който скоро ще има и трибуна за няколко хиляди души. Единственият гол вкара Тони Силва отблизо с глава в самия край на първото полувреме след чудесно центриране на Жуан Фелипе.

„Нормално е да ни липсва Буш, футболист, който правеше разликата през есента, вкара най-много голове имаше и много асистенции", опита се да обясни скромната победа на армейците помощникът на Стойчо Младенов, Анатоли Нанков. Тренььорският щаб се надява новите футболисти, които бяха взети - Николич, Ауриелен, да заместят достойно румънецът. Головата суша на новия таран – хърватинът Марин Николич, обаче продължи и днес. Ръстовият хърватин пропусна и най-чисдтото положение за червените, сам срещу вратаря на Верея Ясин Ер Каруби би в ръцете му.

Нанков потвърди, че за Бергонси шампионатът е приключил, той няма да играе до края на пролетния полусезон заради тежката контузия. Капитанът Валентин Илиев щял пропусне вероятно първите няколко мача, а Александър Тунчев започвал тренировки в понеделник.

„Логично загубихме, може би имаше и леко подценяване от страна на ЦСКА, но мачът спокойно можеше да завърши и 1:1, ако бяхме използвали онова положение, при което защита на ЦСКА заспа", заяви селекционерът на Верея Радостин Кишишев. Той изрази задоволството си от играта на своите момчета и не спести похвалите си персонално към вратаря Керуби, който не случайно от лятото ще бъде в състава на армейците. „Обиграваме отбор и се надяваме догодина да не бъдем сред тимовете, които се борят за оцеляване", посочи по-далечните цели на Верея селекционерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай