ЦСКА без синдик, съдът ще назначи такъв

ЦСКА без синдик, съдът ще назначи такъв | StandartNews.com

ЦСКА остана без синдик, като при това положение, се очаква съдът да назначи служебно постоянен синдик на "червените". Това е резултатът от първото събрание на кредиторите на "армейците", което се проведе в съдебната залата, а причината е, че кредиторите не са успели чрез мнозинство да изберат поне един от хората, които са били предложени за постоянен синдик на клуба.

Не се стигна и до избор на комитет на кредиторите.

Три бяха кандидатурите за постоянен синдик, като временният такъв Радослав Тонев е бил подкрепен от представителя на държавата в лицето на НАП. Дългът към НАП обаче формира едва около 30% от задълженията на ЦСКА, които според временния синдик са около 33 милиона лева.

Други предложения за постоянни синдици са били Георги Чолаков и Иван Иванов.

Малко по-рано временният синдик Радослав Тонев оттегли своята кандидатура, но впоследствие името му бе издигнато от адвокатите на Националната агенция за приходите. Другите двама кандидати бяха Георги Чолаков и Иван Иванов. Първият бе предложен от представителя на Гриша Ганчев. В крайна сметка нито един от тримата (Тонев, Чолаков, Иванов) не събра нужния брой гласове и така ще се стигне до назначаването на служебен синдик, който да движи процесите в обявения в несъстоятелност клуб.

След заседанието се изясни, че 33% (около 11 млн. лева) от всички дългове на ЦСКА са към НАП. Други 20% (6,6 млн. лева) пък са към дружеството "Лира Инвестмънтс". Стана ясно още, че броят на чакащите пари от "червения" клуб частни лица, фирми, банки, мениджъри и всякакъв вид други кредитори е точно 309.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай