ЦСКА удари Лудогорец и е на финал !

Червените изпълниха голямата цел за момента

ЦСКА удари Лудогорец и е на финал ! | StandartNews.com

Очевидно турнирът за Купата на България е мястото, където ЦСКА тормози Лудогорец. "Червените" успяха отново да елиминират шампионите, след като изиграха великолепен реванш в Разград. 

ЦСКА спечели с 2:1, а с общ резултат 3:2 се класира на финала на турнира. Факт е, че ЦСКА няма победа в редовното време на "българска армия" над "зелените", докато в Разград го прави вече няколко пъти. 

Мачът започна ударно за ЦСКА-София, след като червените откриха резултата още в 3-ата минута. Йога изведе Кайседо отляво, Вердон не успя да го блокира добре и позволи топката да мине зад гърба му, където нахлуля на скорост Енрике я копна технично над Кахлина за 1:0.

В 22-ата минута ЦСКА-София спокойно можеше да вкара втори гол, но Кахлина направи феноменално спасяване. След добра атака отдясно последва центриране към Тиаго. Португалецът стреля с глава, но стражът на орлите плонжира и някак успя да избие в корнер.

Гостите продължиха да доминират и след това положение, което доведе до втори гол в 36-ата минута. Топката се озова в непокрития Йомов и крилото на червените разстреля Кахлина от упор за 2:0.

През втората част Йомов можеше да вкара трети гол, след като  овладя центриране отляво и стреля от 7-8 метра, но Кахлина изби. Вратарят на домакините спаси в няколко случая вратата си от ново попадение.

За сметка на това, Лудогорец се върна в мача с гол на Елвис Ману в 72-та минута.

В края мачът се изнерви, като дойдоха и червените картони на Сантана и Турицов, а също така и треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе изгонен от скамейката.

ЦСКА се класира заслужено на финала, а това е първият сериозен резултат от работата на мавърналия се на "Армията" Любослав Пенев 

На 19 май "червените" се изправят на финала срещу Арда.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай