ЦСКА-София удари Дунав в Русе

Мауридес и Джеси бяха точни за гостите

ЦСКА-София удари Дунав в Русе | StandartNews.com

Отборът на ЦСКА-София надделя с 2:0 над Дунав в Русе. Играчите на Нестор Ел Маестро надделяха с попадения на Мауридес и Едвин Джеси. Първото полувреме на Градския стадион в Русе протече доста равностойно, въпреки че по-чистите голови положения се разкриха за домакините. Противно на логиката обаче, именно ЦСКА-София бе тимът, който успя да реализира.

В 5-ата минута на двубоя русенци имаха две възможности да открият резултата, но Ахмед Ахмедов и Борислав Балджийски не съумяха да стрелят към вратата на Черниаускас. Следващите положения отново бяха за „драконите“. Божидар Васев се понесе по левия фланг и центрира добре към Ахмедов, който бе оставен абсолютно сам и от точката на дузпата стреля, но доста неточно. Първият удар към вратата на домакините дойде едва в 33-ата минута. Жоржиньо пробва да затрудни стража на Дунав, но с глава не успя да намери рамката на вратата. Това обаче успя да стори Мауридес. Бразилецът откри резултата в 40-ата минута, когато получи отличен пас от Тиаго Родригес. С отлично центриране от фаул Тиаго намери Мауридес, а за него не представляваше трудност да насочи коженото кълбо във вратата за 1:0. Това бе девети гол за нападателя в Първа лига за ЦСКА-София през сезона.

През втората част ситуацията на терена коренно се промени, като играчите на Нестор Ел Маестро видимо вдигнаха оборотите, а резултатите не закъсняха. ЦСКА-София започна много силно второто полувреме и само две минути след подновяването на играта, „червените“ успяха да вкарат и втори гол. Той бе дело на Едвин Джеси след асистенция на голмайстора Мауридес. Джеси получи топката на границата на накзателното поле отдясно, финтира бранител на домакините и с много прецизен удар с левия крак успя да прати коженото кълбо в далечния ъгъл на вратата. Стражът на домакините Антонов успя да докосне топката, но не и да я отклони, за да не влезе в мрежата. Това попадение пречупи играчите на Дунав и те започнаха да играят още по-лошо. Ситуациите пред вратата им започнаха да се редят една след друга. Едвин Джеси, Мауридес и Николай Бодуров имаха прекрасни възможности, но в крайна сметка късметът бе на страната на домакините и резултатът се запази непроменен до края.

Така столичани записаха своята 12-та победа в елита от началото на сезона и се изравниха по точки с лидера Лудогорец, който по-късно днес се изправя срещу Локомотив Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай