ЦСКА дава на съд ЦСКА 1948

Използват неправомерно както емблемата, така и абривиатурата, обяви Стойчо Стоилов

ЦСКА дава на съд ЦСКА 1948 | StandartNews.com

Нов скандал е на път да разтърси футболна България. Спортният директор на ЦСКА - София Стойчо Стоилов разкри в интервю за bTV, че са предприети съдебни мерки срещу ЦСКА 1948 за използването от тяхна страна на емблемата и абревиатурата, което е неправомерно.

„Бях изненадан от някой решения на БФС. Първа лига играе, Втора лига не играе. Защо не се играят мачовете от Втора лига? Защо БФС взе такива решения? Взеха се много грешни решения в разрез с футболния феърплей и със самата игра футбол. Септември са прави в техните искания. Спортният феърплей трябва да се спазва. Футболният съюз пренебрегна указанията от УЕФА“, сподели Стоилов.

„ЦСКА 1948 влезе неправомерно във Втора лига, сега в Първа лига влиза неправомерно. Не виждам какъв е честният път, който го вървят. Със сигурност не е честният път. Смешно е това нещо, което те лансират. Имат един файтон хора като фенове. Предполагам на нашите мачове виждате колко фенове идват. Стадионите се пълниха на мачовете от евротурнирите и срещу Левски“, добави той.

„Кой е ЦСКА, то е ясно. Те използват абревиатура, която е запазена от нашия клуб. Те нямат право на тази абревиатура. Всички медии и БФС като изписват по този начин ЦСКА е незаконно.“

„Доколкото знам мерки са предприети. Предприети са съдебни мерки те да не могат да използват емблемата и абревиатурата. В България явно всичко е възможно.“

„Знам, че на хората в Левски не им е лесно. Ние го преживяхме това. Аз искам лично винаги да има дерби между Левски и ЦСКА в Първа лига. Без този мач Първа лига няма да бъде интересна, както беше без ЦСКА една година. Има закони, които трябва да се спазват. Щом ЦСКА е минал през този катарзис, защо и Левски да не мине“, завърши Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай