Три български отбора стартират в Лига Европа днес

ЦСКА-София, Славия и Локо (Пд) играят в първия квалификационен кръг

Три български отбора стартират в Лига Европа днес | StandartNews.com

Българското участие в евротурнирите продължава днес. ЦСКА-София, Славия и Локо (Пд) ще играят в първия квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа. 

От 20 часа ЦСКА-София посреща на стадион „Българска армия“ малтийския Сиренс. Треньорът на „червените“ Стамен Белчев увери, че играчите му няма да подценят съперника, а мача е дебют за малтийците в европейските клубни турнири.

От 21 часа Славия гостува в Албания на Кукеси. Крилото на „белите“ Емил Стоев тренира на пълни обороти снощи заедно с основната група на стадион „Еър Албания“. Стоев пропусна заради травма първите три мача от българското първенство и пътува с пластмасова протекционна шина на крака. Предвид липсата на игрова практика обаче, той едва ли ще бъде рискуван да започне от самото начало въпреки проблемите в тази зона. Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич не може да използва един от най-острите си хора Радослав Кирилов, който остана в София заради контузия.

Също от 21 часа започва и мача в Черна гора между Искра и Локомотив (Пловдив).

Това е втора среща между български и черногорски отбор това лято, след като на старта в Шампионската лига Лудогорец победи с 3:1 Будучност (Подгорица).

Снощи Лудогорец загуби с 0:1 от Мидтиланд в Разград в квалификациите за Шампионската лига и ще продължи в Лига Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай