Треньорът на Кобрата: Пулев може да наследи Кличко

Треньорът на Кобрата: Пулев може да наследи Кличко | StandartNews.com

Готвя мой боксьор за мач срещу Тайсън Фюри, разкри Ули Вегнер

Новият треньор на Кубрат Пулев Ули Вегнер изрази увереност, че българинът може да бъде един от наследниците на Владимир Кличко на върха в световния бокс. Кобрата започна работа със специалиста в началото на февруари, а освен с българина германецът ще се занимава и с Денис Бойцов.

"Едно нещо е ясно. В момента няма боксьор, който да се противопостави на Владимир Кличко. Кубрат или Денис може да се превърнат в негови наследници. Аз мога да ги подготвя за времето след отказването на Влад. Няма нужда да ги крием или да се страхуваме от другите боксьори в категорията. Тайсън Фюри е един шоумен, световен шампион по самохвалство.
На ринга не съм видял нищо впечатляващо от него. Заедно с някое от моите момчета ще се изправим срещу него. Такъв мач не е далеч", коментира 72-годишният специалист пред SAT1.

Германецът изтъкна качествата на Бойцов. "Той има голямо сърце. Движи се много добре и има много сила в дясното си кроше. Липсва му увереност", допълни Вегнер. Руснакът бе излъчен от Световната боксова организация, но стана жертва на размотаванията на украинеца. Докато чакаше да му дойде време за мача за титлата, той се изправи срещу Алекс Леапай и падна по точки от австралиеца. Загуби претендентското си място, а след това Лъвското сърце бе нокаутиран още в петия рунд от Кличко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай