Топспортисти блеснаха като артисти (СНИМКИ)

ГАЛЕРИЯ

Топспортисти блеснаха като артисти (СНИМКИ) | StandartNews.com

Цвети, Ивет и световните ни грации са готови за кариера в голямото кино

Да си голям спортист не е лесно. Да съчетаеш обаче таланта си от терена или стадиона с този на лице в рекламен клип на елитна компания, наистина вече си е постижение. До тези висоти стигнаха някои от водещите ни спортисти. Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова, ансамбълът ни - европейски шампион от Баку през 2014-а и победител в световната купа в Ташкент 2015-а в художествената гимнастика, и водещата ни атлетка Ивет Лалова доказаха, че могат спокойно да отидат в Холивуд след края на кариерите си. Талантливите дами греят всеки ден по тв каналите в клиповете на първокласни родни компании.

Издигат 20-метрова конструкция за клипа с гимнастичките

Националният ансамбъл по художествена гимнастика беше в пълния си блясък по време на заснемането на клипа на Fibank. Екип на студио "Страйп" с режисьор Димитър Бакалов посвети над 8 часа за подготовка и екшън. Момичетата пък смениха няколко модела трика. От двете страни на обективите проявиха огромно търпение един към друг. Специално хидравлично рамо издигна камерата вертикално над красивите гимнастички, за да се получи характерното лого на банката.
В клипа националките пресъздават фрагмент от съчетанието си, с което спечелиха (след 12 години очаквания и надежди) златния медал на Европейското в Баку миналата година. Музиката, в чиято основа са вложени множество национални етноритми, е на известния композитор Георги Андреев - тя е създадена специално за това съчетание.

"Заснемането на тв спота дойде като естествено продължение на благотворителната ни кампания в подкрепа на федерацията по художествена гимнастика", разказва Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на Fibank. За кампанията банката продуцира и създаде специален календар в лимитиран тираж. Който искаше да го притежава, даряваше символичните 5 лева. Само две седмици след премиерата на лимитираното издание бройките бяха изчерпани, а събраната сума беше удвоена от банката и дарена на федерацията за нови костюми на националките ни.

Снимките на кадрите за календара преминават стегнато и динамично - грациите нямат време за усъвършенстване на актьорското си майсторство.

"Направихме всичко възможно, за да се съобразим с техния график на усилени тренировки и участие в състезания", допълва Станева. Заради кадъра от корицата, изобразяваща логото на Fibank, строят специална над 20-метрова конструкция, върху която да се изкачи фотографът.

Пиронкова играе фенка на шопинга

Клипът с Цветана Пиронкова е продължение на много успешното първо видео отпреди година, в което тя рекламира кредитните карти на Fibank със слогана "Бързината е всичко". Заснемането сега е поверено на хитовия режисьор Валери Милев, а оператор е Ненад Бороевич, който се прочу покрай бг сериалите, продуцирани от Митовски, Гочев и Цанков.
Снимачният ден е цели 15 часа, като се използват две основни локации - летище София и голям столичен мол. За кадрите са били разработени четири отделни сета, а Цвети Пиронкова проявява невероятно търпение и издръжливост, достойни за опитна кинозвезда.

"15-часовите снимки се наложиха поради факта, че Цвети разполагаше само с 2 дни. Така че изцяло съобразихме графика с нейните свободни часове", коментира Илона Станева. За успешната и ефектна реализация помага и факта, че като всяка жена, Цвети е почитател на шопинга. Между снимките Пиронкова дава автографи върху тенис ракетите на хора от екипа. Естествено, между сетовете в търговския център, за краткото време, с което разполага за релакс, хубавата жена успява да се отдаде на бърз пазар и да обогати личния си гардероб с одежди и аксесоари.

Снимките на летище София обаче се оказват по-сложни заради стриктния пропускателен режим и съображенията за сигурност. Но затова пък многобройните желаещи за автографи от Пиронкова се държат повече от прилично - нито разстройват процеса, нито вадят от концентрацията Пиронкова.

"И двете продукции минаха доста гладко, без сериозни гафове, но с много шеги и хумор", категорична е Станева. Клиповете са плод на творческа концепция и развитие на агенция "Киви", която е известна с открояващите се свои тв спотове. Криейтив директори са Емел Дилевер, Милко Стоянов и Койно Райчев, а фотограф е Петър Пешев.

Вълк и гарван партнират на Лалова

Най-бързата българка Ивет Лалова блесна в рекламата на соковете "Куинс". Заради наситената си програма от състезания и тренировки чаровната софиянка трябваше да се справи с клипа само за ден. Тя обаче е свикнала да работи в екстремални обстоятелства и на максимално засилени обороти - също като екипа, с който снима. "Агенция The Smarts e тим от уникални професионалисти" разказа за "Стандарт" Ани Лалова, сестра и мениджър на топатлетката ни.
Видеото се случва през март в Царската баня в Банкя. Заради студеното време в деня на снимките и опасността от контузия се налага огромното пространство да бъде отоплено с гигантски печки. Докато изчаква камерата да заработи, Ивет се увива със специални термо одеала.

Началото на дългия снимачен ден в Банкя започва с лека изненада за спортистката. Тя разбира, че трябва да си партнира с истински вълк. Страхът обаче бързо отминава, след като става ясно, че Перес и Лалова си пасват и стават приятели. "Интересното бе, че вълкът, който иначе е опитомен, се страхуваше от мъжете в снимачния екип, но не и от Ивет", споделя Ани. Другата жива изненада за спортистката е гарван, който също влиза в снимките. Има и леко каскадьорство. За да стане всичко много ефектно, режисьорът е измислил Ивет да мине по ръба на басейн. Разбира се, той е празен, но дълбок. За да няма неприятни изненади и Лалова да се чувства спокойно, отвътре дузина мъже стоят с разперени нагоре ръце. Ани си спомня с усмивка и за момента, в който Ивет трябва да изпусне телевизор за края на клипа. "Режисьорът ни предупреди, че ще имаме само един дубъл и Ивето не трябва да бърка", разкрива още нейната сестра. В крайна сметка всичко става от раз и финалът е успешен, както за Лалова, така и за снимачния екип.

СНИМКИ: Петър Пешев и агенция The Smarts

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай