Топ рефер, свирил финал в Шампионската лига, почва работа у нас

Виктор Касай става шеф на Съдийската комисия в БФС

Топ рефер, свирил финал в Шампионската лига, почва работа у нас | StandartNews.com

Световноизвестният бивш рефер Виктор Касай е новия шеф на Съдийската комисия в Българския футболен съюз.

Това съобщи президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов. Очаква се утре Касай да даде пресконференция.

Той е един от топ съдиите в Европа и света през този век. Свири финала на Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед на "Уембли" през 2011 г., както и мачове от Световното първоенство в ЮАР през 2010 г.

"Работил е като шеф на съдиите в Унгария през последната година и половина. Той ще живее в България, а не както предишният ни консултант Марк Бата. Касай говори английски, все пак работи в УЕФА, а преди това и в Русия. Повечето федерации се спират на чужденци, за да има респект към комисията и по-добро развитие на младите таланти и международните съдии във всяка федерация.

В последната година и половина Касай е бил шеф на съдиите в Унгария. Той ще живее в България, а не както предишният ни консултант Марк Бата., обясни Боби Михайлов.

Касай ще може да ходи до УЕФА, когато е ангажиран. Най-вече искаме да увеличим броя на младите съдии у нас. Също така да развиваме и топ съдиите на България, за да свирят повече мачове на европейски първенства. Към момента Касай идва със свой асистент, а комисията остава в същия състав, за да могат да бъдат въведени в работата, обясни още шефът на БФС. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай