Тити: Сираков има нужда от последователи

"Левски" ще спечели купата на локомотив, закани се Папазов

Тити: Сираков има нужда от последователи | StandartNews.com

Треньорът на баскетболния "Левски Лукол" Константин Папазов коментира бъдещето на футболния "Левски" и призна, че новият собственик на "сините" - Наско Сираков, скоро ще обяви вижданията си за управлението на клуба. 

"Съдбата избра един от двамата най-достойни левскари - Наско Сираков да оглави клуба. Другият, лека му пръст, е Георги Аспарухов - Гунди. Аз смятам, че този път ни е посочен от Господ, а Наско има нужния опит, за да постави фундаментите, на които Левски ще може да си осигури желаното бъдеще." 

"Клубът и феновете показаха, че могат да превърнат марката в капитал, да бъде печеливш и неминуемо ще дойдат спонсорите. Скоро Наско Сираков ще разкрие своите виждания за управлението. И аз вярвам, че ще убеди всички да го последват с прозрачността, която ще предложи", допълни Тити пред "Меридиан Мач".

"Няма да му е лесно, защото нещата няма да зависят само от него, а и ще се срещнат много хора, които ще бъдат мотивирани да го свалят. Левски е най-високото ниво и всички излизат с двойни сили срещу него."

"Народът даде на царя 800 дни, Сираков обаче има експертното ниво и харизмата, за да му стигнат само 400. И аз вярвам, че хората от 15 000 ще станат 20, 50, 100 хиляди. Наско има нужда от последователи. За него Левски е символ на живот и болка. Лекарството за болката е да докаже на всички, че не я заслужаваше", заяви Тити. 

"Първото нещо, което направи, е да събере и говори с всички бивши собственици. Те казаха какво са направили и къде са сбъркали. Грешки се правят. Никой не е застрахован от тях, но не трябва да почниш само лошото, защото тези хора са направили и доста добри неща."

"Сигурен съм, че феновете ги боли най-много за задълженията на Левски, а не за изпуснатите титли и Купи. От розовите сънища през 2007 година се стигна до времена, в които идеята да се задоволят феновете с трофеи доведе до това. Трябва да се работи в насока тези задължения да изчезнат и Левски да бъде чист", каза още Папазов.

 "Уважения към г-н Крушарски, с който сме приятели, за разлика от много хора, които за получавали от Левски, той даде. Закупи 106 колекционерски билета", обяви Тити.

"Не искам да изпадам в подробности около играчите, защото нито аз, нито г-н Крушарски разбираме от тези неща", допълни Тити. 

"Най-важното обаче е друго. Клубът и феновете показаха, че могат да превърнат марката в капитал, да бъде печеливш и неминуемо скоро ще дойдат спонсорите. Скоро Наско Сираков ще разкрие своите виждания за управлението. Вярвам, че ще убеди всички да го последват."

Босът на Локомотив бе категоричен, че клубът няма да даде Купата, а "сините" трябва да си стоят на гара Подуяне. Тити отговори подобаващо на коментара:

"Уважавам го, но нека знае - Левски ще стигне до Купата, качен на локомотив."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай