Титаничен сблъсък! Левски с Купата на България

Отборът на Левски е новият носител на Купата на България по баскетбол

Титаничен сблъсък! Левски с Купата на България | StandartNews.com

Отборът на Левски е новият носител на Купата на България по баскетбол след титаничен сблъсък с ЦСКА с 86:81 (20:27, 24:15, 24:14, 18:25).

Двубоят в зала "Арена София" започна по-добре за "сините", които взеха преднина от четири точки на старта, а след това стигнаха до 8:5. След това обаче "червените" успяха да обърнат и дори за кратко имаха преднина от 10 точки, преди първата четвърт да завърши при 27:20 в полза на ЦСКА, предаде gong.bg.

Крайно оспорваната битка продължи и във втората част на двубоя. Въпреки че "сините" бяха догонващи през повечето време, с две тройки на Марио Боянов Левски взе водачеството с 44:42 в самия край на втората четвърт. В третата част пък Левски увеличи преднината си на 12 точки като Алън Арнет блестеше най-ярко за "сините" - 68:56 преди последната четвърта част във финала.

Левски поведе дори с 13 точки по време на четвъртата четвърт, но в последните минути ЦСКА успя да се върне в срещата и намали на 4 точки изоставането си. Все пак Левски удържа преднината и по този начин "сините" спечелиха Купата за първи път от 2020-а насам.

Най-резултатен за "сините" бе Алън Арнет с 22 точки, а на сметката си той добави 3 борби и 2 асистенции. Също силен мач направи Серхий Павлов, който завърши с 14 точки, 5 борби и 2 асистенции.

Брендън Йънг беше най-резултатният за ЦСКА с 22 точки. Той прибави 3 борби и 2 асистенции към актива си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай