Свърши успешната серия на Ливърпул в Англия

Уотфорд надви мърсисайдци с 3:0

Свърши успешната серия на Ливърпул в Англия | StandartNews.com

Успешната серия на Ливърпул в Англия приключи тази вечер. Лидерът в Премиър лийг и потенциалният бъдещ шампион на Англия – Ливърпул, допусна първо поражение през сезона в елита на футбола от Острова. Това стана в 28-ия кръг, когато след страхотна игра и перфектно надиграване опашкаря Уотфорд спря непобедения поход на мърсисайдци.

По този начин хората на Юрген Клоп изравниха рекорда, държан от Манчестър Сити за поредни победи в шампионата, но не успяха да го подобрят. Последната загуба на тима в първенството пък датира от 3-и януари 2019-а година, когато за последно Манчестър Сити победи „червените” с 1:2. Друг факт е, че тимът няма да може да вдигне титлата на Англия без загуба. Нещо, което бе на 10 мача разстояние.

Иначе – големият герой на вечерта за тима на Найджъл Пиърсън бе сенегалецът Исмаила Сар. Офанзивният халф реализира два гола (53, 60). Капитанът Трой Дийни оформи крайния резултат на „Викаридж Роуд”.

Въпреки причудливата загуба, то тимът на Ливърпул остава пръв в Англия – на 22 точки пред Манчестър Сити, който е с 59 точки, докато „червените” със 79. „Гражданите” са с мач по-малко, тъй като има ангажимент към Купата на Лигата за финалния мач в надпреварата. Уотфорд, от своя страна, се махна от опасната зона и вече е с 27 точки на 17-ата позиция. Толкова има и 18-ия Борнемут и 16-ият Уест Хем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай