Студеният като лед крал на головете

Студеният като лед крал на головете | StandartNews.com

Миро Клозе причини още едно страдание на Бразилия

Като че ли тази историческа загуба не бе достатъчно болезнена на Бразилия...

Не, беше много, много по-зле. Защото рекордът за вечността вече е германски. Мирослав Клозе стана новият футболен Бог! Той заби 16-ия си гол на световни първенства, с което остави в историята постижението на Роналдо от 15 попадения. Немското отмъщение е пълно, след като с двата си гола през 2002 година Феномена изтръгна титлата на ръцете на Германия.

Минаха 23 минути от началото на мача в Бело Оризонте. Тогава Клозе пробва удар, Жулио Сезар спаси. Но Мирослав добави топката и... гол! Този път нямаше салто - може би го пази за финала. Клозе разпери ръце и се плъзна на колене на тревата. Той веднага бе обграден от съотборниците си, които го поздравиха с думите: "Клозе, най-великият за всички времена".

Мирослав за пореден път опроверга всички критици. На 36 години той показа, че все още го може. Някои хора твърдяха: Твърде стар. Без можещ централен нападател. Турнир, в който ще доминират младите. Клозе демонстрира обратното.
Мирослав не е стар, но пък е опитен. Той не е идолът на техничарите, но е винаги там, където е топката в наказателното поле.

Клозе е студен като лед. Има точно око за гола. Това по-скоро не се тренира, с него се раждаш - както е при Клозе.

В 58-ата минута Йоаким Льов извади любимия си нападател и пусна Андре Шурле. Клозе му благодари. Той знаеше, че вече е в историята. И май му липсва само едно нещо, за да завърши кариерата си по идеалния начин - световна титла.

Нападателят: Объркан съм

Миро Клозе все още не вярва какво е направил. "Преценката ми не е реална. Чувствам еуфория, но не мога да опиша точно какво става. Объркан съм", каза голмайстор номер 1 на световни първенства след мача. "Аз съм нападател, а нападателите искат да бележат и затова са на терена. Сега желанието ми е да остана на върха на тази голмайсторска листа възможно най-дълго. Дори нямах сили да направя салто", допълни той.

Президентът на ФИФА Сеп Блатер също го поздрави: "Свалям му шапка".

Клозе изигра 23-ия си мач на световни финали и изравни легендарния италиански бранител Паоло Малдини на второто място във вечната класация. Лидер остава бившият германски капитан Лотар Матеус с 25.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай