Стойчо Стоев: Искам да направя нещо голямо в "Левски"

Стойчо Стоев: Искам да направя нещо голямо в "Левски" | StandartNews.com

София. "Искам да направя нещо голямо в "Левски". Не съм дошъл, за да се проваля, а искам да направя нещо голямо". Това обяви новият треньор на "сините" Стойчо Стоев след първото занимание на тима под негово ръководство. В него взеха участие 21 футболисти. Сред тях не бе новото попълнение Боян Йоргачевич. Сърбинът бе пуснат в родината си, за да празнува Коледа, а и за да си стегне багажа за престоя си в София. Липсваше и Амари. Французинът ще остане в родината си до 12 януари, след като там преминава специални медицински процедури.

С "Левски" не тренираха още Пламен Крумов и Антон Огнянов, които са нарочени за гонене. На заниманието се появи само още един нов играч - това е бившият защитник на "Черно море" Александър Александров.

В заниманието взе участието и Орлин Старокин, но на "Герена" са категорични, че той само ще поддържа форма с отбора.

"Иска ми се "Левски" да полети като Лудогорец като орел, но знам, че това няма да стане толкова лесно. При всички случаи обаче съм уверен, че отборът ще изглежда по-добре през пролетта. Хубаво е, когато си поставяш високи цели. Всеки човек и клуб трябва да има такива", каза Стоев.

Треньорът обяви, че е доволен от начина, по който е бил приет от страна на феновете, както и играчите.

"Водим преговори с чужди попълнения и се надявам всичко с тях да се получи. Поради празниците изпуснахме някои футболисти, но аз мисля, че ще бъдем добре и с тези, ако успеем да ги вземем. Не искам да давам обещания, защото след три месеца ще се върнете назад във времето и ще ме захапете за това, което съм казал. Искам просто феновете да бъдат доволни от играта на "Левски" и ние като отбор", обясни наставникът.

"Силен тим може да се изгради и за три месеца, понякога са нужни шест, а може и никога да не се получи. Аз самият знам, че нямам време, защото нещата трябва да бъдат покрити от резултати", продължи спецът.

"Виждам какви усилия полага ръководството, за да можем да бъдем спокойни финансово. Всеки иска скъпи попълнения, но пък от друга страна знам, че е по-важно да изградиш отбор, отколкото само да има скъпи играчи. С Лудогорец се изправихме срещу тимове с н-пъти по-голям бюджет, имаше и хора, които взимаха не 15, а 100 хил. евро на месец и пак успяхме да ги победим, така че, мисля, че с набелязаните играчи ще се справим", завърши Стоев.

Георги Иванов: На някои им липсва мъжество

Сериозен проблем за "Левски" се оказват Пламен Крумов и Антон Огнянов, обяви спортният директор на "сините" Георги Иванов. Той разкри, че двамата са се запалили и отказват да си тръгнат от Герена. "Някой път трябва да проявиш и мъжество и да си тръгнеш сам, след като не те искат", отсече по този повод Гонзо. "Не искаме да изпадаме в неприятни ситуации, но сме принудени в тази ситуация", каза още той. Иванов бе категоричен, че в "Левски" няма да взима повече българи, освен Александър Александров и оттук нататък селекцията ще бъде изцяло от чужденци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай