Стойчо се изниза от ЦСКА (Обзор)

Стойчо се изниза от ЦСКА (Обзор) | StandartNews.com

Нямаме нужда от малодушие, ядоса се Томов

Нанков спасява положението с "Берое", чакат Пенев

Стойчо Младенов шамароса шефовете на ЦСКА и феновете на тима, като си би камшика. Това стана по-малко от 24 часа преди домакинството на "Берое". Треньорът не можа да преглътне думите на новите силни хора на "Българска армия" - фамилиите Инджови и Манджукови. Те поставиха ултиматум за титла. "Или я печелим, или всички си тръгват", отсече бизнесменът Юлиян Инджов.

Манджукови пък още преди Нова година вдигнаха мерника на Стойчо заради заплатата му и тези на играчите. Те поискаха той да си тръгне след мача с "Берое", но Александър Томов се запъна за него. Бившият вицепремиер обаче вече не може да пази гърба на Стойчо. "Тръгвам си, този път е окончателно", обявил Младенов пред хората от екипа си и след това бълвал огън и жупел.

Анатоли Нанков и Стойчо Младши остават, за да спасят положението срещу "Берое". Нанков има лиценз за разлика от Галин Иванов, чието име от доста време се върти като временен заместник. Иванов работи в школата и получава доста похвали там.
Стойчо изригна и пред "Господари на ефира", които го дариха със "Златен скунск". "Напълних се с пари, да знаете. Знаете ли защо ми скачат? Защото не им цепя басма, защото прогоних от "Армията" всички лапачи. Около 14 млн. евро съм вкарал от трансфери в ЦСКА за всичките ми престои в клуба. Ако искате и "Черна лястовица" ми дайте, през оная ми работа е", изригна той. Стойчо си тръгва за четвърти път от ЦСКА, който два пъти изведе до титлата - 2003 и 2008 г.

Този път и Александър Томов вдигна ръце от него. "Бях информиран в около 17 часа днес за решението. Той пуска публична декларация, но доколкото разбирам от други хора, защото аз не съм говорил с него, това е свързано с изявленията, че при всички положения трябва да се постигнат някакви резултати, иначе всички ще си ходят. Ако това е така, то това е една емоция, съжалявам за което. Аз по никакъв начин не одобрявам стъпката на г-н Младенов, защото смятам, че всяка емоция, всяко малодушие в такъв момент пречи на ЦСКА. Бъдете уверени, че ние ще вземе спешни мерки, за да можем да намерим алтернатива. Не знам от кого е свалено доверието към него. От мен не е. Това е несериозно, тъй като доверието минава формално през хората, които формално вземат решенията и са оторизирани от закона, нито един от тези, нито за секунда не е свалял доверието си от него", категоричен бе Александър Томов в "Нова телевизия".

Според информация на "Стандарт" Младенов ще бъден наследен от Пенев. Това ще стане от понеделник. Най-вероятно това ще бъде Димитър, ако племенникът му Любо не склони да намали финансовите си параметри. Иначе Стратега бе навиван още вчера да се заеме с добре познатата си роля.
В понеделник ще има и по-важно решение за бъдещето на ЦСКА. Очаква се завършване на сделката с акциите. Новите собственици около фамилия Инджови вече са депозирали 4 милиона лева. Те трябва да отидат за лицензиране, заплати на отбора, а огромна сума ще бъде внесена в НАП.

Младенов: Сложиха ми примка на врата

Почувствах се като човек, осъден на смърт, без да е направил престъпление, сложиха ми примка на врата, скочи Стойчо Младенов. Той излезе с декларация, в която обяви причините си за решението си да изостави ЦСКА преди мача с "Берое".

"Скъпи фенове, изключително трудно ми е да напиша тези думи, но дойде моментът да се разделя с любимия ни клуб. Тръгвам си с ясното съзнание за преизпълнен дълг към най-голямата кауза в живота ми. Подавам молба до арбитражната комисия на БФС, за да разтрогна договора си. Това не е предателство към ЦСКА или към вас! Това е единственият начин да запазя честта си. Във футбола задължителни цели не се поставят. Дори при най-големите грандове. Камо ли 10 кръга преди края на сезона. Особено в ЦСКА, където повече се говори за дългове, отколкото за футбол. Защо не ми поставиха тази цел през лятото, когато заминахме с 9 полеви футболисти за лагер в Холандия? Не аз съм предателят, че си тръгвам! А кой е? Историята ще го съди. Сега чух, че трябва на всяка цена да спечеля титлата. Повече от всички го искам. Но за съжаление ЦСКА няма силите да бъде конкурентоспособен на този етап! Мнозина хвърлят кал, че сме били 40 дни на лагер в Анталия. Вярно е, много е! Толкова дълъг бе, защото нямахме пари да платим на два пъти самолетни билети. Не е срамно да нямаш пари. Александър Томов заслужава паметник, защото успяваше да направи и невъзможното да съществуваме. В тези моменти той беше сам, другите едри акционери незнайно защо "не играеха в мача" в последните месеци. Ще ви кажа едно - в Анталия нашият тим имаше един облик, в официални мачове - друг. Недейте да слушате пажовете на гробокопачите. Онези, които сеят интриги, уплашени от силата на ЦСКА. Очаквам старт на поредната лавина от лъжи и твърдения как ще съдя ЦСКА. Ще побързам веднага да им отговоря. Няма да съдя ЦСКА. Смятам, че съм заслужил да получа изработеното досега", пише в комюникето.

Кой ги лицензира, питат на "Лаута"

Кой и как е лицензирал ЦСКА през 2014 година, скочиха от "Локомотив" (Пд). "Черно-белите" обявиха, че от "Армията" лъжат за дълга към тях за Пламен Крачунов. "Смърфовете" обявиха, че са единствените титуляри по вземането и Александър Томов няма договорка с НАП Пловдив за парите. "Червените" висят със 199 699 лв. за Крачунов. "Нямат и никога не са имали такова споразумение, защото ТД на НАП Пловдив не е кредитор и няма правомощия за сключва договори относно срокове за плащане. То трябваше да бъде извършено в тридневен срок, след като получиха нареждане за изпълнение. Те обаче са взели лиценз за УЕФА, въпреки че имат ликвидно, изискуемо, неоспорено, неразсрочено и просрочено задължение към футболен клуб", написаха в открито писмо до медиите от "Лаута". Освен това "червените" не са изпълнили и плана, който предоставили в БФС. В ТД на НАП Пловдив е внесена само една вноска досега от 20 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай