Стойчо Стоев: В момента ЦСКА е най-големият ни опонент

Може да има провокации, алармира треньорът на Лудогорец

Стойчо Стоев: В момента ЦСКА е най-големият ни опонент | StandartNews.com

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев сподели преди четвъртфинала с ЦСКА в турнира за Купата на България, че „червените” се намират в по-добра форма в момента от Левски. Специалистът говори и за шампионатния сблъсък между двата тима в събота. "Чакат ни два сериозни мача с ЦСКА, но да се концентрираме върху двубоя за Купата на България", започна Стойчо Стоев.

"Атмосферата на стадиона ще предразположи двата тима да покажат една добра футболна продукция. Естествено, че ние имаме амбиции и в двата турнира. Надявам се в сряда да продължим напред за Купата. Нашият отбор е достатъчно качествен. Момчетата са играли срещу всякакви противници", коментира наставникът. Стоев призна, че с оглед високия залог в мача е възможно да има провокации. "Провокации винаги има. Срещат се характери на терена. Нормално е да има по-сериозни футболни стълкновения. Те са част от играта. Няма как да го избегнеш", категоричен е Стоев.

Според треньора на Лудогорец има разделителна линия между мача за Купата на България срещу ЦСКА и двубоя със същия съперник за първенство в събота. "По никакъв начин нито аз, нито футболистите ще подценим двубоя за Купата на България. Ясно е, че мачът за първенството е от по-голямо значение, но и срещата за Купата има стойност", допълни специалистът.

Стойчо Стоев смята, че изходът на двата мача с ЦСКА няма да бъдат решаващи в битката за титлата. "Донякъде споделям мнението, че това са шампионски двубои. Но не в пълна степен. Защото има доста мачове до края на първенството. Каквото и да се случи в срещите с ЦСКА ще има сблъсъци и с другите опоненти в първата шестица. Виждате, че те се представят добре срещу водещите отбори. Има коренна разлика в мачовете с Левски и ЦСКА. В момента ЦСКА е в по-добро спортно-техническо състояние от Левски, но това не означава, че са по-добри. Ситуацията е такава, че в момента ЦСКА е най-сериозният ни опонент”, каза още Стойчо Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай